Achterwand inbouwreservoir

Bartje_78

  • #1
Ik ben bezig met het plaatsen van mijn inbouwtoilet alleen weet ik niet goed welk materiaal ik voor de achterwand moet gebruiken.

Ik heb wel iets gehoord over Fermacell platen, zijn deze sterk genoeg en kan ik hier tegels tegenaan lijmen?
Wat is jullie advies en wat kan ik het beste gebruiken?

Op welke hoogte moet of kun je het beste de tolitetpot stellen?

Hoor het graag!

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Multiplex plaat. Of underlayment, kost een paar pegels minder.
 

Xr8

  • #3
Zeker niet alleen fermacel erop zetten. Dit materiaal is denk ik te zacht, je loopt dan de kans dat de tegels gaan scheuren.

Je kunt er het beste 18mm plaatmateriaal opzetten wat Fiesiekus al aangaf. Multiplex is vaak wat makkelijk te monteren dan underlayment, laatst genoemde wil nogal snel kromtrekken. Hieroverheen kun je fermacell zetten of groen gips. Heb ook wel gezien dat ze met voorstrijk middel direct op het multiplex tegelen. Zorg dat de multiplex plaat strak op het frame vast zit, zonder enige speling.

Ook zijn hier mensen die er liever een gasbeton wandje voorzetten, dat is maar wat je wilt, beide is ok.

Wat betreft de hoogte, dat is persoonlijk. Veel gebruikt is tegenwoordig +4 +5 em +6 een beetje afhankelijk van de wensen.

Dit houd in dat je meterpeil steepje op 104 cm of indien hoger op desbetreffende maat moet staan. Deze maat is gerekend vanaf de betegelde vloer. Houd daar wel rekening mee.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #4
Juist. Ook berucht is het storten van een 5 - 6 cm betonvloertje na het plaatsen van het toiletframe. Zit je veel te laag; is erg ongemakkelijk.
 

Snavel

  • #5
Hart afvoer naar afgewerkte vloer 27 cm

groeten
 

Xr8

  • #6
En op wat voor maat zit de pot dan? Normaliter ga je altijd uit van het meterpijl.

Meterpijl op meterpeil van de bouw zal inhouden dat de pot op normale hoogte zit ongeveer 40cm. Elke centimeter boven het meterpijl is 1 cm hoger.

Succes.
 

Snavel

  • #7
Wij in de bouw gaan altijd ui van een hart afvoer maat en is atijd 2 tot 5 cm hoger als standaard ivm langere mensen en oudere
 

Xr8

  • #8
Maar op wat voor hoogte zit de pot dan bij 27cm?

Daarbij moet je bij deze werkwijze wel precies weten hoeveel er op de vloer komt. Plaats de frames op de ruwe vloer dan weet je dit vaak niet precies.

Het meterpeil is normaliter in de bouw maatbepalend voor alles, de hoogte van een afvoer doet dan feitelijk niet ter zake. Deze wordt bepaald door het meterpeil van het frame tov het meterpeil van de bouw.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu