Aardlekautomaat plaatsen.

PIPOOO

  • #1
Hallo,
Ik wil iets aan jullie voorleggen. Vrij regelmatig gaat bij ons de aardlek er uit. Deze zit op 3 van de 5 groepen dus we zitten in het donker. Nu is het mij niet duidelijk in welke groep het zit en mijn elektricien zegt dat dit ook moeilijk zoeken is. Nu had ik het idee, als dat kan, om de 3 groepen die nu achter de aardlek zitten te vervangen door een aardlekautomaat en de huidge aardlek te verwijderen. Kan en mag dit zomaar en zo ja welke aardlekautomaat heb ik dan nodig. Ik hoop te bereiken dat ik dan weet welke groep de storing veroorzaakt zodat ik wat verder kan zoeken en dat dan niet bijna mijn hele huis in het donker zit.

Alvast bedankt voor jullie advies reacties.

Groet Bert.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een beetje elektrieker zet er een meter op en kan je iig vertellen in welke groep het zit of dat de aardlek gewoon stuk is.

Je kan het vervangen voor een Alamat b16/0,03A.
Maar ik vind het nogal een prijzige zoekmethode.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Voordeel is wel dat als er als er wat gebeurd dan alleen die groep uitvalt en de rest blijft werken.
Zo heb ik het ook aangezien ik het ook beu was dat als ik even mijn lasapparaat iets te lang aanpikte weer in het donker op de tast door het huis kon om de aardlek weer in te schakelen.

Dus het comfort wordt er zeker mee verhoogd en ook als er een keer iets tijdens een vakantie uitvalt je ook minder bang hoeft te zijn dat je vriezer spanningsloos komt te staan.
Heb je éénmaal zo'n vriezer schoongemaakt dan heb je graag een paar honderd euro over voor wat alamats. :mrgreen:

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu