Aardedraad en oud metalen lamp

Lukraak

  • #1
Hoi allemaal,

Ik wil in de slaapkamer een oud Marokkaanse metalen hanglamp ophangen. De lamp is van zichzelf langwerpig en het plafond niet super hoog. Het kan dus voorkomen dat iemand de lamp een keer aanraakt, door bijvoorbeeld het aantrekken van een t-shirt (armen de lucht in). Uit het plafond steekt een groen/geel aardedraad, welke nu nergens aan bevestigd is. In de hanglamp zit een kap voor de afwerking in het plafond, maar hier kan ik de aardedraad nergens aan bevestigen. De vraag is nu, wat te doen. Aardedraad afdoppen met een kroontje? Of gaat dit toch gevaar opleveren met een metalen lamp? Lamp staat overigens in contact met 2 schakelaars (1 bij de de deur en 1 bij het bed). Ik heb wat foto's bijgevoegd.

Alvast bedankt!


 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Die blanke delen draad boven het kroonsteentje moet je sowieso verhelpen door de draden tot de juiste lengte in te korten. De aarddraad aan de metalen delen van de lamp vastmaken is in dit geval een goede keuze.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
In dat soort landen hebben ze geen aarde en maken ze gebruik van aardlekautomaten die eventuele foute stromen detecteren , kijk ff na of die groep verlichting ook achter een aardlek zit , zo niet dan is het van groot belang om de boel goed te aarden
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik denk dat het posten van een commerciële link 7 jaar na dato onder spam valt.
En het speciaal hiervoor aanmaken van een account en een forum naam met bedrijfsnaam ook.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu