Aanvoerslang regenpomp

Mikeyvdd

  • #1
Ik heb een zelfaanzuigende jetpomp van 800W gekocht. De aansluiting van aanzuig is 1". Moet ik hier dan ook effectief een darm van 1" op aansluiten? De slang die van mijn bergruimte naar de regenput loopt is 1", maar die hebben ze veel te kort gemaakt (die zit ongeveer 30cm onder de grond in een grote oranje buis en ik kan er onmogelijk een koppeling opzetten) daarom zou ik willen kijken om een tuinslang van 13mm willen gebruiken als aanzuigslang. Deze zou ik dan door die slang van 1" kunnen steken. Zou dit kunnen lukken, of gaat de pomp niet meer werken wegens te weinig aanzuigwater?
 

Fiesiekus

  • #2
De wateropbrengst zal kleiner zijn, verder geen probleem. Overigens zou ik die 1" buis dan omhoog pulken en een stuk verlengen; heb je het voordeel van je 800 Watt.
 

Ceevee

  • #3
Hallo,
U kunt geen tuinslang gebruiken, deze zal dicht klappen door de zuigende werking van de pomp. U hebt een zgn.''aanzuigslang'' nodig. Deze slang heeft een dikkere wand en vervormd daardoor niet, voor een goede opbrengst van Uw pomp zeker een 1'' slang gebruiken. Verder zou er aan het uiteinde van de slang een keerklep moeten zitten (dus het uiteinde dat in het water hangt) dit heet een ''voetklep'', deze zorgt ervoor dat de aanzuigslang niet steeds leegloopt als de pomp uitschakelt. Op de aanzuig aansluiting van de pomp moet ook een keerklep, die zorgt ervoor dat alleen water de pomp in kan, zodat er geen overdruk op de aanzuigslang kan komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Pompt u het water van de put naar de berging of andersom ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
2
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu