Aansluitingen radiator?

Appie Geijn

  • #1
Ik ben begonnen met het opknappen van de wc. het installeren van een nieuwe radiator (thermrad super 8 plateau, type 11, h 40 x br 50) leek me nou niet het moeilijkste klusje wat me te wachten stond. van tevoren alles goed doordacht, spulletjes besteld... en toen zag ik op de gebruiksaanwijzing van de radiator dat de aan- en afvoer beide aan de onderkant moeten en de thermostaatknop (regelelement) aan de bovenkant. inclusief een 'extra te bestellen' 'themostatische insert.'

ai. dat is dan toch weer wat ingewikkelder dan ik had bedacht.

die thermostatische insert lijkt me het koperen element wat in mijn nieuw aangeschafte radiatorafsluiter zit - dat ding met het puntje zeg maar. klopt dat? moet ik dat ding dan uit de afsluiter draaien, in de zijkant van de radiator draaien en dan het regelelement er op zetten? gaat dat automatisch goed of zijn er dingen waar ik op moet letten? tips en trucs svp.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst even een foto want wij hebben geen glazen bol om mee tekijken naar dat ding met puntjes
 

Appie Geijn

  • #3
Niet? :oops:

t is een honeywell thermostaatventiel, had ik gekocht voor mn heimeier thermostaatknoppen
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Deze kun je niet gebruiken hiervoor.
Inserts voor radiatoren zijn langer en zijn per radiatormerk verschillend.
 

Appie Geijn

  • #5
Da's dan helder, dank je wel.
ik neem aan dat ik die dingen via de thermrad-leverancier kan bestellen.

had ik dat nou vooraf kunnen weten? kan ik ergens aan zien of ik een insert nodig heb of een thermostaatventiel/radiatorafsluiter? ik heb dus een stel van die dingen aangeschaft maar nou moet ik maar afwachten of ik ze kan gebruiken....
 

Ron D.

  • #6
Hallo Appie,

De kraan op de foto is een 'normale' thermostaatkraan. Deze kun je ook gebruiken als je de radiator vanaf de zijkant gaat aansluiten. Je bent namelijk niet verplicht om de Thermrad radiatoren vanaf de onderkant aan te sluiten. Die aansluitingen zijn afgedopt en kun je gewoon afgedopt laten als je ze niet gaat gebruiken.

Het is een fraaier gezicht als je de radiator vanaf de onderkant gaat aansluiten omdat je dan geen leidingen ziet zitten. Je hebt dan wel een insert nodig. Dit is eigenlijk het binnenwerk van een radiatorkraan. Daarnaast heb je speciale koppelingen nodig waarmee je de radiator weer kunt aansluiten op je leidingen. Je kunt ze compleet met koppelingen en thermostaatknop bestellen.
 

Appie Geijn

  • #7
Dank je wel Ron. ik heb dus twee mogelijkheden. een radiator zonder leidingen is inderdaad wel mooier. ik ga er nog een nachtje over slapen of ik het geld er voor over heb (heb de rest van de spullen voor een zijaansluiting al aangeschaft).

appie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu