Aansluiting nieuwe fundering op oude fundering

Marcellus

  • #1
Ik ben van plan om onze keuken uit te bouwen. De huidige keuken (1 bouwlaag) beslaat in de breedte de helft van ons perceel. Ik wil de keuken uitbouwen zodat 'ie de volle breedte beslaat. De achtergevel blijft staan waar 'ie nu staat, ik ga dus niet de "diepte" in uitbouwen.

In het midden vh perceel moet ik de nieuwe (L-vormige) fundering met de oude fundering (van de huidige achtergevel) verbinden. De achtergevel wordt compleet opnieuw opgetrokken, dus deels op de oude fundering en deels op de nieuwe fundering. Volgens de constructeur is het voldoende om 2 flinke wapeningsstaven in de oude fundering in te boren en deze in te storten in de nieuwe fundering. Ik vraag me af of er mensen zijn met ervaring op dit terrein. Ik ben nl bang dat de nieuw fundering altijd iets zal nazakken, zodat er scheuren in de achtergevel komen. Hetzelfde "verbindingsprobleem" heb ik bij de aansluitng vd nieuwe fundering op de bestaande achtergevel vh huis. Alle verbinding- en constructietips zijn welkom.

Dan heb ik nog een vraagje: ik heb een betonschutting gesloopt (palen met platen ertussen). kan ik die platen gebruiken als ondergrond voor de fundering of is dat niet verstandig? Dat zou me nl een heleboel gesjouw schelen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer een construteur iets beweert komen wij daar niet tussen, hij is de vakman die ter plaatste alles gezien en berekend heeft, zie ook de forumregels.
Ook voor de vraag over de betonschutting is voor de constructeur.
Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu