Aansluiting douchekraan op alupex buis

Black Knight

  • #1
Beste medeklussers,

In een eerder topic heb ik het gehad over het uitbreiden van een badkamer met een douchegedeelte. De wanden staan intussen, elektriciteit is gelegd en zijn nu bezig met de waterleidingen. Hiervoor hebben we vanwege de grote lengte (15 meter) voor 20mm alupex buis gekozen, gezien de gemakkelijke verwerkbaarheid in muren en vloeren. Nu zitten we met een practisch probleem namelijk het volgende :
De douchekraan moet dus op een inbouwmuurplaat gemonteerd worden. In de lokale doe-het-zelf zaken zijn er hiervoor muurplaten beschikbaar, maar die hebben allemaal aansluitingen voor 16mm alupex, terwijl wij met een 20mm buis zitten. (hoewel opbouwmuurplaten zijn er wel te vinden voor 20mm). Weet er iemand of 20mm inbouwmuurplaten wel bestaan? Of een andere oplossing?

Dank bij voorbaat
 

Honingimker

  • #2
Deze inbouwplaten zijn ook verkrijgbaar in 20mm. Ik heb deze zelf ook geinstalleerd in mijn regendouche en gekocht bij de gamma in belgie.
 

Honingimker

  • #3
Deze inbouwplaten zijn ook verkrijgbaar in 20mm. Ik heb deze zelf ook geinstalleerd in mijn regendouche en gekocht bij de gamma in belgie.
 

Black Knight

  • #4
Vreemd, bij de Gamma ben k ook al gaan kijken (net als bij de Hubo en de lokale gewone doe-he-zelf zaak). Deze hadden enkel de 16mm inbouwdozen liggen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
20 mm is wel vrij hevvy voor een thermostaat kraan.

Je kunt toch ook overgaan, van 20 naar 16 mm.
 

Black Knight

  • #6
Overgaan is altijd een redmiddel, maar dan zit ik met (verloop)koppelingen in de muur. Aangezien we met knelkoppelingen werken, wens ik dit te vermijden.
 

Black Knight

  • #7
Aangezien de koppelingen wel bestaan voor 20mm maar ze ni te vinden zijn in de doe-het-zelf zaken, maar langsgegaan in een sanitair speciaalzaak. Deze kan ze wel leveren (op bestelling). Dus we kunnen weer verder :D
 

Bakkerbolletje

  • #8
Je kan toch gewoon een opbouw in de muur werken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu