Aansluiten Geberit Duofix op riool

Klusserjan

  • #1
Ben bezig met de installatie van een hangend toilet. Daarvoor een geberit Duofix aangeschaft. Vorig toilet was een staande pot met vloeruitgang. In de vloer zit een buis uitwendig 110 mm (inwendig ca. 100mm) die gelijk met de vloer is afgezaagd. Bij de Duofix zit een aansluitstuk van uitwendig 110 mm. Heeft iemand hier ervaring mee hoe ik dit het beste kan oplossen. In de bouwmarkten zijn witte kunststoffen moffen te koop. Ik twijfel og deze voldoende water- en stankdicht zijn. Heeft iemand ervaring met deze moffen?. Volgens een medewerrker van een installateur/bouwmarkt kan ik beter de bestaande buis in de vloer vrij hakken en vervolgens een schuifmof of een lijmmof inwendig 110 mm plaatsen. Vrij hakken is veel werk met het risico dat er stukken uit de bestaande buis breken. Wat vinden jullie ? en wat is in dat geval de beste keuze een schuifmof of een lijmmof. Tot slot nog een vraag over het PE aansluitstuk van de Duofix. Schuift deze voldoende strak (= voldoende stankdicht) in een inwendig 110 mm mof (er zit namelijk geen rubber manchet omheen) of moet ik toch PVC lijm gebruiken voorzover die op PE hecht ?. :roll:

Alle hulp in deze is welkom !!!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gewoon aansluiten het geeft geen stank.

Past prima zo.
 

Xr8

  • #3
De pijp vrijhakken is vragen om problemen, voordat je op de vereiste diepte bent zal er vast wat afgebroken zijn.
Een reparatiesok 110 is een goede oplossing, deze heeft een verjongde spie en past in de buis. Het verloop wat bij het closet is geleverd met voldoende pvc lijm hierin drukken heb nog niet meegemaakt dat dit lekt in een staande buis.

Succes met de klus.
 

Fiesiekus

  • #4
Zoiets heb ik eens gedaan door de PVC-spie (van nieuwe toilet) in een oude gietijzeren riooluiteinde te persen. Richel dakdekkerskit erom gesmeerd, perfect dicht. 10 minuten werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu