Aanslag op tangen

De klusmus

  • #1


Weet iemand wat dit is? Roest is het niet want hij is nog nooit nat of vochtig geweest, en in het echt ziet het er ook meer blauwig uit dan bruin als op de foto. Alle tangen van dat merk hebben dat, terwijl andere tangen van een ander merk daar totaal geen last van hebben. Ik heb wel in die tussentijd een nieuwe bak gekocht, en in die nieuwe bak hebben die van een ander merk er geen last van, maar het lijkt mij niet dat het daar aan kan liggen. De tangen die er last van hebben zijn overigens low cost tangetjes, die andere waren een stuk duurder.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Duidelijk corrosie..goedkoop materiaal waarschijnlijk.
 

De klusmus

  • #3
Ja het waren tangetjes uit de aanbiedingen bak van de bekende bouwmarkt. Kan het kwaad en worden hierdoor mijn andere tangen ook aangetast of kan het geen kwaad, of rotten de tangetjes zo langzaam weg? In het begin hadden ze dit nog niet, maar ik zal in het vervolg wel echte tangen kopen! Of is er nog wat aan te doen? Als ik met een doekje eroverheen wrijf zie je wel bruinachtige strepen...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ach wegrotten zullen de tangetjes niet hoor.

Ik heb hier nog gereedschap liggen van mijn Opa, van voor de eerste wereld oorlog en daar zit ook roest op.
Maar ze werken nog perfect.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ook bij duur merkgereedschap ontstaat roest wanneer de luchtvochtigheid hoog is.
Het gereedschap vertoont vaak vastzittende scharnieren voor de rest blijft alles functioneren, regelmatig een beetje kruipolie op de scharnierpunten doen.
De enige goede opbergplaats is een droge geventileerde plaats.
 

De klusmus

  • #6
En kan het niet overgaan op mijn andere spullen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Nee, het gaat niet over op andere spullen, het ligt aan de vochtigheid wanneer iets gaat roesten.
 

Arjan'74

  • #8
Roest is niet besmettelijk zoals bijvoorbeeld verkoudheid. Meestal onstaat deze roest door condens van vocht uit de omgeving (op de koudste oppervlakken) of het ontstaat door contact met de huid. De huid is een beetje zout, zout trekt ook weer wat vocht aan enz. Als je het niet wilt moet je je gereedschap af en toe een beetje in de olie zetten (spuitnevel en afnemen) of heel droog bewaren.
 

Bartos

  • #9
Roest is WEL besmettelijk echter allen als het lang tegen elkaar ligt. Maar dan moet het ook nog eens erg vochtig zijn of zuure lucht, veder kan geen kwaat en gewoon inolien en ook al koopje nog zo goed gereedschap als er maar genoeg vocht is roest het vanzelf
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
Perstang - ervaring met handperstangen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu