Aanpassen Waterleiding vanaf de meter

Mista T

  • #1
Het huis dat ik gekocht heb is in het verleden gebruikt als tandartspraktijk, hierdoor zijn er heel veel water aansluitingen e.d. gemaakt in verschillende ruimtes.

Om hier inzicht in te krijgen ben ik onder de vloer gegaan, zit namelijk een lus in vanwege een ontharder, wel eentje uit de jaren 80 die niet meer werkt. Deze gaat sowieso verwijderd worden... net als heel veel loze leidingen...

Maar tot mijn grote schrik toen ik onder de vloer lag, zag ik dat de aansluiting vanuit de hoofaanvoer groen uitgeslagen was en dat er allemaal waterdruppels op zaten...

Ik heb al bedacht dat het slim is om deze leiding te gaan vervangen, want deze houdt het niet heel lang meer uit volgens mij....

Zouden jullie deze ook vervangen? Wat is aan te raden onder de vloer? want ik zie namelijk dat er deels gesoldeerde leidingen en deel geknelde zijn.... Ik denk zelf aan knellen, want solderen in de kruipruimte lijkt me niet heel handig...

Graag lees ik jullie reacties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat de leiding groen uitgeslagen is betekent in de praktijk dat zich een beschermingslaag op de pijp heeft gevormd, het zogenaamde patina.
Bij koperen daken is dat goed te zien.

Vertrouwt u het niet schraap dan een klein stukje van de patina laag weg, als daaronder gaaf koper zit is er niets aan de hand met de waterleiding, als er putjes in zitten is vervangen beter.

De waterdruppels ontstaan door condens dat op de koude leiding neerslaat, dat is normaal, dit is te voorkomen door de leidingen goed te isoleren.
 

Doe-het-lekker-zelf

  • #3
Waarom zou je koudwaterleidingen in de kruipruimte gaan isoleren? Beetje condens tegen de koperleiding is niet erg.
 

Mista T

  • #4
Bedankt voor de reactie,
dan ga ik hier eens naar kijken,

maar moet zeggen dat ik het wel heel veel condens vind wat er op de leidingen zit. Maar misschien dat het ook alleen maar ontstaat bij het begin van de leidingen, want op een ander punt heb ik het niet wat ik zo zag.

Dan nog maar eens kijken hoe en wat.... Misschien dat ik ze toch vervangen, want ben er ook achter dat er nog een lus in het systeem zit voor een hele oude ontharder..... Mocht ik zoiets toch willen plaatsen ga ik toch een andere aansluiting maken.

Bedankt alvast
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu