Aanpassen vesa plaat

Laurence_vdvalk

  • #1
Goede nacht,

Ik heb een vesa plaat besteld voor mijn tft scherm, maar deze is in de lengte aan allebei de kanten 1 mm te groot. Ik heb al 1,5 uur staan vijlen maar dit schoot niet erg op. De plaat is van metaal (3 mm dik ijzer), met welk gereedschap en/of op welke manier kan ik dit het beste aanpassen?

Alvast bedankt :!: ,

Laurence
 

Kowrds

  • #2
Of het is een grote plaat of je vijl is niet goed.
met een scherpe bastaartvijl middel grove vertanding met de lengte van de plaat vijlen of een haakse slijper gebruiken. (denk aan veiligheid bril oordoppen en zo).

groet Frank
 

Laurence_vdvalk

  • #3
Bedankt voor je reactie

de plaat is 10 x 20 centimeter, is een haakse slijper niet 'teveel van 't goede' als je maar 1 mm moet verwijderen?

Laurence
 

Fiesiekus

  • #4
Zou je al een haakse slijper gebruiken, dan een schijf om te ontbramen, dus geen doorslijpschijf. Misschien als je de plaat tussen 2 balkjes klemt en er 1 mm uit laat steken. Dan tot het hout "ontbramen".
 

Kowrds

  • #5
Inderdaad is een haakse slijper misschien wat teveel maar met de juiste schijf moet dit goed kunnen lukken, neem een lammellenslijpschijf.
deze is opgebouwd uit laagjes schuurpapier/linnen. Hier kun je vrij nauwkeurig mee werken en deze neemt niet teveel tegelijk weg tijdens het slijpen. gebruik uiteraard een kleine haakse slijper diam. 125mm.
groet Frank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu