Aanleg riolering gehele huis

Akkie1975

  • #1
Beste allemaal,

Ik wil as. weekend de riolering aanleggen in ons nieuwe huis en wil graag de toilet, toiletfontein, vaatwasser + gootsteen direct aansluiten op de grondleiding. Is dit mogelijk zoals in plan A of is het beter om gebruik te maken van een verzamelleiding zoals in plan B.
Ik wil de wasmachine liever niet naar de standleiding aanleggen, vanwege een trapgat en het niet door willen boren van de balken onder de vloer. Wat denken jullie van het afvoerschema? Tips en suggesties zijn welkom, aangezien dit de eerste keer is dat ik dit ga aanleggen.





Alvast bedankt.

Dennis
 

Rioolman

  • #2
De afvoer van de wasmachin is bij geen beluchting aan de krappe kant of hier een goede beluchter op zetten of vergroten naar min. 75 mm ,en ik zou de 40 mm leiding welke naar een schrobputje loopt op minimaal 75 mm houden, zo kun je als je eventueel een verstopping hebt er makkelijker bij komen.
 

Fiesiekus

  • #3
Ik zou voor plan A gaan, veel logischer en eenvoudiger; die 2-de horizontale in plan B van 75 mm vind ik "overdone".
 

Xr8

  • #4
Aansluitingen op de standleiding haaks maken, op de liggende leiding onder 45 graden. Wat rioolman al aangeeft de leiding naar de put groter maken, en eventeel op het eind voorzien van een ontstoppingsstuk.

Meestal zijn Rioolmannen daar wel blij mee als het eens mis is. Toilet fontein zou ik in 50 van de liggende leiding halen, en in 50 boven de vloer halen. Je kunt nu de verbinding degelijk maken met in de handel verkrijgbare overgangs rubbers. Kies je een te kleine buis of sok dan moet je gaan prutsen met kit. Heeft niet de voorkeur.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu