Aanbrengen tochtrubbers buitendeuren

Greenies

  • #1
Ben druk bezig de buitenboel op te knappen. En ik ben bijna toe aan de deuren. De deuren zijn niet voorzien van een tochtrubber en wil kijken of dit haalbaar is om zelf aan te brengen. Ik wil niet met plakrubbers gaan werken.

Nu heb ik een leverancier gevonden die zo goed als alle profielen kan leveren en door de hoeveelheid verschillende profielen zie ik natuurlijk door de bomen het bos niet meer...

Mijn belangrijkste vraag is waar worden deze profielen normaal gezien in gefreesd? Is dat in de sponning of in de aanslag van het kozijn?

En valt de deur bij voorkeur tegen het rubber of langs het rubber? Beide opties zijn schijnbaar mogelijk.

Ik heb even een schets bijgevoegd hoe ik denk dat het het beste kan.



Waarschijnlijk zal ook de deur wat verhangen moeten worden om iets meer ruimte tussen deur en kozijn te krijgen. Deze sluit op dit moment redelijk nauw.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn makkelijkere rubbers dan die je tekent. Deze gebruik ik:



Een filmpje over achteraf-montage:

 

Greenies

  • #3
Mijn sponning is maar 13mm. Ik zie dat de door jou genoemde profielen alleen in 15 of 16 mm zijn te krijgen. Dan ziet het er nog niet uit...

En als ik "Koos" mag geloven moet er alsnog gefreesd worden.
Heb je toevallig een foto hoe het er gemonteerd uit zit?

Ben namelijk niet geheel gecharmeerd van het aluminium profiel. Al zie ik dat de verwerking wel een stuk makkelijk zal zijn dan de compleet rubberen profielen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De verkrijgbare maten weet ik zo niet. Maar er zijn erg veel mogelijkheden. Het makkelijkste is gewoon een zelfklevende tochtstrip van de bouwmarkt erin plakken. Dan heb je ook geen aluminium.

Koos freest omdat je anders de deur 5mm moet verhangen.

De infreesprofielen die jij bedoeld worden eigenlijk alleen toegepast bij nieuwe kozijnen, achteraf erin zetten is veel te lastig.

Zo ziet het er bij mij uit:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Er is ook een variant die je in de dagkant kan spijkeren, dan hoef je de deur niet te verhangen of de sponning uit te fresen.
Indien de sponning maar 13 mm diep is, dan kom je 3 mm te kort, een groef fresen helpt dan niet, het rubberflapje zit dan klem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu