Aanbouw aan de voorkant, kostenschatting

Jaguar

  • #1
Hallo,

Wij wonen in een 2 onder 1 kap nieuwbouwhuis met de deur aan de zijkant en de garage ook aan die kant (standaard opzet).

Nu willen wij aan de voorkant van de garage uitbouwen, zodat onze hal groter wordt. De voordeur komt dan ipv naar de zijkant gericht naar de voorkant / straatkant. Hiervoor moet ongeveer 3 bij 3 meter uitgebouwd worden (2.5 hoog, plat dak).

De achterkant sluit aan op de bestaande garage en de rechter zijmuur van ons huis wordt ook gebruikt. Effectief gaat het dus om een fundering, 2 muren en een plat dak. De bestaande deur kan gebruikt worden. Ik denk verder dat er één heipaal geslagen moet worden, maar misschien is die ook te combineren met de bestaande van de buren.

Aan welke kosten moet ik globaal denken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vanaf een afstand is hier geen indicatie te van geven.

De enige mogelijkheid lijkt mij een offerte uit te laten brengen door een aannemer, een offerte is in principe gratis.

Succes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Inderdaad is over iets dergelijks geen zinnig woord te zeggen. Temeer daar onze site vooral een site is van klussers, dus mensen die zelf verbouwingen of kleinere klussen aanpakken.

Ook niet te bepalen, omdat e.e.a. sterk afhangt van omstandigheden en niet te vergeten de in de omgeving gebruikelijke aannemersprijzen.
Want die kunnen per regio sterk variëren!

Ik sluit me dus aan bij Jan: informeer bij een (of enkele) aannemers. En kijk of er recentelijk in de omgeving een soortgelijke aanbouw is gemaakt, bel aan en vraag naar de ervaringen...

Houd er rekening mee dat indien een deel van de garage een hal moet gaan worden, het dak wellicht op een andere manier geïsoleerd moet gaan worden. Want aan de binnenkant isoleren van een plat dak is niet (goed) mogelijk!
 

Marnix

  • #4
Zonder de voorgaande antwoorden van Jan en Kees teniet te doen het volgende:

Zoals aangegeven is e.a. afhankelijk van meerdere factoren. Zorg dat bij eventuele offertes ook alle juiste factoren worden meegenomen en je dus geen appels met peren vergelijkt.

Vergeet / onderschat ook niet het traject van een bouwvergunning. Een goede aannemer / architect kan hierin in voorzien. Haal ook de buren over en je kan een relatieve korting bedingen. :idea:

Ik kan nu makkelijk een bedrag roepen van € 20.000,- maar of je hier daadwerkelijk iets mee kan betwijfel ik.

Mocht je ooit klaar zijn zou het wel leuk zijn als je de nu door mij gegeven prijs incl. BTW hier nog even voor mijn ego wil / kan bevestigen :mrgreen:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Voor een bouwvergunning moet je altijd zelf de benodigde stappen ondernemen. Weliswaar zijn er aannemers / architecten die beloven het hele traject voor je te regelen. En die het ook keurig doen.

Maar indien de aannemer begint te bouwen, terwijl het bouwvergunningstraject niet in orde is, ben jij de enige, die aansprakelijk is, en die uiteindelijk voor de kosten zit van het weer moeten afbreken...

Dus ook al kan een aannemer de zaken voor je regelen, vertrouw er nooit blindelings op en hou zelf de vinger aan de pols!

En... wat is er op tegen om eens met de afdeling Bouw- en woningtoezicht in je woonplaats te gaan praten? Daar zitten over het algemeen bouwkundig zeer ter zake kundigen, die je wellicht nog op dingen kunnen wijzen waar je zelf niet aan gedacht had!
 

Jaguar

  • #6
Buren geen probleem, vergunning ook niet.

Het is toch best te zeggen wat globaal de kosten zijn van een fundering van 3 bij 3 met één heipaal, 2 gemetselde en geïsoleerde muren met plaatsing van een bestaande deur en een plat dak (bitumen)?? :?

Aannemers zijn met de prijs erg gevoelig voor de kennis van de klant heb ik gemerkt. :shock:
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Beste Jaguar,

Zoals je uit voorgaande antwoorden hebt kunnen begrijpen, is het niet de bedoeling dat dergelijke prijzen hier voorgerekend gaan worden, als de beantwoorders dat al zouden kunnen.

Je vraag lokt aannemers uit via dit forum reclame te gaan maken voor zichzelf. Zoiets gebeurt wel vaker, de betreffende leverancier zegt dan, dat hij het wel voor je kan verzorgen. Maar een echte prijs noemt hij dan ook niet, want ook hij wil eerst de situatie ter plekke zien. En die reclame is iets, wat we op dit forum liever willen vermijden, indien mogelijk.

Helaas zul je dus het moeten doen met de ruwe schatting van Marnix.
 

Jaguar

  • #8
Suggestie: open hier een apart forumonderdeel voor. Daar is behoefte aan, zie andere aanbouwtopic (worden prijzen genoemd).

Vreemde wereld bouw. Heldere prijzen zijn niet te krijgen. :(

Sluit deze draad maar.
 

Bouwer Bob

  • #9
Jaguar schreef:
Vreemde wereld bouw. Heldere prijzen zijn niet te krijgen.
*Twee of drie aannemers naar keuze !
*Twee of drie heldere offertes!
*Kijk en vergelijk!
*Maak je keuze!

Is niet moeilijk maar wel helder.
 

Marnix

  • #10
Jaguar,

Als je plannen iets concreter worden zal het verkrijgen van meerdere (vrijblijvende!) offertes een stuk makkelijker worden.

Probeer bij het benaderen van een aannemer te peilen of deze zelf een ontwerp kan / wil maken. Als een aannemer zelf niet het gevoel heeft dat je concreet aan de slag wil zijn ze vaak terughoudend. Dat gevoel dat het niet concreet genoeg is kan voorkomen uit het feit dat ze misschien denken dat ze de klus toch niet krijgen, probeer hier op in te spelen.

Al zou je hier vier verschillende bedragen om je oren krijgen dan nog zal je deze uiteindelijk moeten af zetten tegen de prijs die jij van de aannemer krijgt. De beste manier van inzicht verkrijgen is echt om die vrijblijvende offertes te krijgen. Heb je die en je zou hier zeggen hoe die offerte is opgebouwd etc etc dan kan men wellicht zeggen dat het duur of goedkoop is. Ook dan komt de beperking van internet om de hoek kijken omdat je niet weet wat de intenties zijn van iemand die hier zal zeggen dat hij het beter / goedkoper doet.

Nogmaals, wat vond je zelf van het bedrag dat ik heb gegeven? Was het okee, te hoog of te laag? Laat je hier trouwens niet uit over je budget, dat gaat niemand wat aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu