Aan openzijde trap geen leuning

Mdobro

  • #1
Wij zijn pas verhuisd naar een huis met een prachtige, maar in onze ogen zeer onveilige trap. Het is een rechte trap waarop de (meeste) treden alleen in het midden bevestigd zijn op een boom.

Een drietal treden is verankerd in de muur (steeds met drie treden ertussen), maar sommige treden bewegen wanneer je erop gaat staan. Aan de muurzijde zit een leuning. Aan de andere kant is de trap geheel open. Vanaf de bovenste tree is het ruim 2,5 m naar beneden.
Er zijn al drie aannemers geweest maar ze willen er niet aan.

Het zou al schelen als we weten hoe de leuning/balustrade eruit moet zien.

We denken aan een combinatie van houten staande balken waartussen staalkabels gespannen worden met bovenlangs de leuning.

Moet er een boom worden bevestigd langs de treden waaraan de staande balken worden bevestigd? Of kunnen die staande balken rechtstreeks op de verankerde treden worden bevestigd?

Of moeten we toch aan een heel andere konstruktie denken?

Groet

Monique
 

Pepjo

  • #2
Ik ben geen specialist op trappengebied, maar mijn gevoel zegt me dat je niet aan traptreden een dragende functie moet geven ( afgezien van het dragen van de mensen die er gebruik van maken).

In mijn ogen moet je dus een aparte bevestiging voor de nieuwe leuning maken. Hebben jullie al eens op het net gesnuffeld, bijvoorbeeld bij trappenfabrieken ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Indien je via het forum hierover enig gericht advies van waarde zou willen hebben, zou je toch wel een of meerdere foto's moeten plaatsen. Anders wordt het wel erg moeilijk de situatie aan de hand van de tekst in te schatten.

Maar voor het overige lijkt een trappenbedrijf ook mij de juiste instantie.
Dat de aannemers er niet aan willen beginnen zegt eigenlijk al genoeg...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu