2 T-stukken boven elkaar

Paul2000

  • #1
Hallo

Ik ben bezig met het plaatsen van een zwevend toilet en heb daarbij de volgende vraag:

De standleiding loopt precies naast het frame van het te plaatsen toilet echter het T stuk wat zich nu in de standleiding bevindt zit niet haaks (evenwijdig aan de achterwand, richting PE afvoer zwevend toilet) maar 45 graden gedraaid. De afvoer van het oude toilet had nl een bodem uitlaat.

Is het mogelijk om op het bestaand T-stuk een 40mm (110-40mm verjonging) pijp aan te sluiten en die te gebruiken voor het nieuw te plaatsen fontein? Dan wil ik boven het oude T-stuk een nieuw T-stuk plaatsen wat wel richting de PE afvoer van het hangtoilet loopt. Dan heb je dus 2 gedraaide T-stukken boven elkaar op de standleiding.

Mag je met de PE uitvoer van een nieuw hangtoilet meteen horizontaal het T-stuk van de standleiding in (veel afschot zal er dan niet zijn, T-stuk is 90 graden) of is dit vragen om lekkages.

Bedankt alvast voor jullie antwoord
 

Fiesiekus

  • #2
Beide kan. Er zijn overgangsstukken om van 40 mm naar sok 110 mm te gaan
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Lekkage kan inderdaad voorkomen bij een overgang van PE naar PVC.
In Toilet aansluiting afvoer staat een oplossing met circon ring.
 

Paul2000

  • #4
Heb er nu schematische tekening bijgevoegd

Probleem kan zijn dat er 2 110mm T-stukken te dicht op elkaar op de standleiding zitten. Zal het toilet (bovenste aansluiting) niet het waterslot uit het sifon van het fontein trekken?, of is dit met een beluchter op te lossen.

Volgens bouwbesluit moet de minimale afstand tussen 2 aansluitingen op standleiding minimaal 5D (=550mm) zijn. Voor de rest is er nergens een 40mm afvoer waarop ik het sifon als alternatief kan aansluiten

Groeten Paul
 

Paul2000

  • #5
Sorry zal ze er even juist op plaatsen


 

Fiesiekus

  • #6
Ik zie het probleem niet zo: hoe loopt die 110 mm standleiding door naar boven? Zit daar ergens een beluchter? Dat zou genoeg moeten zijn tegen het leegtrekken van de sifon(s).
 

Paul2000

  • #7
Dat is het rare, het hele systeem functioneert al jaren zonder beluchting (geen ontspanningsleiding)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De standleiding loopt door volgens de tekening, waar gaat die dan heen ?
 

Paul2000

  • #9
Naar boven loopt ie naar de badkamer op de 2e verdieping. De standleiding eindigt bij wijze van spreken bij het toilet.

Naar onderen (aangegeven op tekening dat ie door de muur gaat) loopt hij langs het appartement van de onderburen en verdwijnt daarna in het gemeenteriool.

Het toilet in subject bevindt zich op de eerste verdieping.
 

Fiesiekus

  • #10
Naar ik aanneem is er in de badkamer ook een wastafel in adjectief? Als daar geen problemen met de sifon zijn, zou ik e.e.a. gewoon zo aansluiten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Er kan wel ergens boven een ingebouwde beluchter zitten.
 

Jacovrie

  • #12
Ik denk dat het zo wel kan. De fontein wordt haaks op de leiding aangesloten. Met het leegtrekken van de sifoon zal het volgens mij niet zo'n vaart lopen.
 

Kanterz

  • #13
Om die aansluiting PE-PVC lekdicht te krijgen, gebruik ik altijd steekmoffen, een kant lijm, andere kant manchet, waar de PE in gaat.

stukje pijp in t-stuk, steekmof erop lijmen en voilla!

en over die 2 t-stukken, oficiëel moet er minimaal 30 cm pijp tussen 2 t-stukken zitten als ik me niet vergis, ivm volvulling/leegheveling
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu