2 lagen tegels verwijderen: tips gevraagd!

Erik73

  • #1
Hallo, in onze badkamer zitten 2 lagen tegels over elkaar geplakt, heeft iemand tips hoe we deze het beste van de muur kunnen verwijderen? We wilden eerst over de oude tegels heen tegelen, maar nu blijkt dus dat er al 2 lagen tegels op de muur zitten :?

Dank! Fleur

PS: wat is trouwens de beste volgorde; eerst tegelen en dan bad en wc plaatsen, of andersom? :oops:
 

Fiesiekus

  • #2
Als ze gelijmd zitten, is het een kwestie van een beitel erachter zetten en hopsa?
 

Veronika

  • #3
Idd. Daaraan wil ik nog wel toevoegen dat een oude houtbeitel hierbij m.i. beter werkt dan een steenbeitel, de beitel wordt wel enorm bot, maar heeft een scherpere rand en glijdt hierdoor makkelijker achter de tegel.

En als de muur erg hard is, en de tegels zitten te vast om met de hand (beitel) goed te verwijderen kun je natuurlijk een hamerboor huren, niet te zwaar. Nadeel is wel dat het meer herrie en stof geeft, en dat de tegels in kleinere stukjes van de muur komen en dat het zwaar werk is, zwaarder dan met de hand eraf tikken eigenlijk.
 

Nachtwacht

  • #4
Ik heb ook het een en ander van de muur af gehaald met een hamerboor maar dat geeft als bijkomend probleem dat de muur nogal "gatenkaas" kan worden. Daar zul je dan weer een afwerklaag van ongeveer 1cm op moeten smeren om een strakke muur te krijgen met als gevolg dat de muur weer dikker wordt. Je gaat wellicht dus niet zo heel veel winnen als je 2 lagen tegels er af haalt.

Je moet het dus of ze er voorzichtig af hakken (ik zou geen houtbeitel nemen maar gewoon een stalen beitel) of ze gewoon laten zitten en er nog een keer overheen.

Persoonlijk zou ik ze ook gewoon weg hakken maar het kan wat problemen geven.
 

Erik73

  • #5
Dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Handig is het gebruik van een voegbeitel, die zijn vrij dun en werken fijner dan een houtbeitel of gewone steenbeitel, zo nu en dan even over de slijpsteen en de tegels vliegen er af.
 

Xr8

  • #7
Om een goede afdichting te krijgen in het verstandig eerst het bad te plaatsen en dan de tegels tot op het bad plakken. Je kunt dan een deugdelijke voeg maken. Voordeel is dat de tegel niet achter het bad loopt en de kans op lekkage kleiner is.

Een wc zal je zowieso na het tegelwerk moeten plaatsen. Zou niet weten hoe dat anders moet. Tenzij je het inbouwframe bedoeld. Deze word in de regel eerst geplaatst en omtimmerd. Deze omtimmering wordt dan meegenomen in het tegelwerk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu