Tijdelijke douche Tips en suggesties

Remco de prutser

  • #1
Om tijdens het verbouwen van mijn badkamer toch te kunnen douchen, had ik het idee om een een tijdelijke douche te realiseren op mijn zolder. Ik heb daar een afvoer en toevoer van warm en koud water die onafhakelijk zijn van aan en afvoer van de badkamer. Een stukje waterleiding aanleggen vind ik geen probleem. Heeft iemand hier ervaring mee en misschien goede ideeën hoe ik dit het beste kan doen ? Ik dacht er zelf aan om een simpele douchebak van marktplaats te kopen en die op blokken te zetten en dan iets maken om er op te zetten ofzo.

Aangezien in mijn huidige badkamer alles er uit moet en anders gaat worden denk ik wel enige tijd bezig te zijn. Daarnaast wil ik eigenlijk al een tijdje voor de verbouwing de ruimte goed laten drogen aangezien er tot voor kort wat vochtproblemen waren waardoor de blazen op de muur staan. Daardoor wordt huren van zo'n mobiele douche relatief duur, dus dacht aan een oplossing waar ik een aantal weken gebruiken van zou kunnen maken.

Tips en suggesties zijn van harte welkom.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er zijn ook kant en klare douche cabines bak wanden en kraan zo op afvoer en water leiding aan sluiten en je kan douchen

thermotub

misschien via marktplaats 2e hands te koop
 

Geus

  • #3
Ik besprak een dergelijke situatie laatst met de installateur, die ik een paar klusjes heb laten doen. Hij vertelde me dat ze zo'n bouwdouche op de zaak hadden, die ze voor een zacht prijsje uitleenden aan doe-het-zelvende klanten. Wellicht heb je zulk soort contacten?
 

Remco de prutser

  • #4
Hoi, bedankt voor de suggesties. Ik heb geen contacten die zo'n douchecabine te leen hebben. Ook had ik al op marktplaats gekeken, nog niets gevonden tweedehands. Wel zijn ze te huur, maar dan ben je volgens mij net zo duur uit als iets simpels kopen/maken.
 

Geus

  • #5
Ze verschijnen wel regelmatig op Marktplaats. Ik weet niet of je haast hebt. Voordeel daarvan is dat je hem daarna weer aan een andere klusser kan verkopen. Je kan ook een "gevraagd"-ad plaatsen.
 

Remco de prutser

  • #6
Ik ga marktplaats in de gaten houden. Bedankt voor de tips voor zover. Ik heb geen haast ik wil vanaf half maart t/m eind april ongeveer een alternatieve douche hebben vanwege verbouwen badkamer en omleggen van een hele hoop oude waterleiding waarvoor ik dan weer muur moet openmaken en m'n kruipruimte die onder water staat moet leegpompen enzovoort enzovoort. En ik kan beperkt vrij krijgen dus een deel moet in de avonduren, denk dat ik dus wel even zoet ben.
 

Fritske1978

  • #7
Misschien is het makkelijker om een oude badkuip in een houten frame te plaatsen, en daaromheen helemaal rondom een douchegordijn of ander soort zeil. douchegordijn kan je dan met de onderkant in het bad hangen, zodat water wat van het gordijn afloopt, rechtstreeks het bad in gaat. Op deze manier denk ik dat de omgeving beter droog blijft als bij een douchebak.
 

Geus

  • #8
Dat is ook een optie, maar we hadden het hier over een bouwdouche, dat is een complete losse cabine. Geen douchebak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Remco schreef:
Ik dacht er zelf aan om een simpele douchebak van marktplaats te kopen en die op blokken te zetten en dan iets maken om er op te zetten ofzo.
 

Remco de prutser

  • #10
Ik denk dat beide ideeën wat voor te zeggen is. Het gaat mij er om dat ik tijdens m'n verbouwing lekker kan douchen aan het eind van de dag. Alternatief is elke dag naar m'n familie of vrienden rijden, maar dan zit ik 45 minuten in de auto, willen ze natuurlijk even een praatje maken, douchen......

Die complete cabine, ik vraag me af of je zo'n ding op zolder kan krijgen, want ik zou hem dan het liefst op zolder zetten, daar heb ik veel ruimte en water en afvoer. Badkuip met een douchegordijn is ook wel een optie, lekker simpel.

Hardstikke bedankt voor het meedenken, ik ga op zoek en kijken wat ik kan vinden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Die thermotub zijn demonteerbaar

als je ze koopt word het in 2 dozen geleverd.

losse bak en wanden
 

Remco de prutser

  • #12
Dat ziet er wel heel handig uit. Nogmaals bedankt voor de tip.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #13
:prima:


Succes
 

Appelflap

  • #14
Ik heb een plaatstalen douchebak van 39,00 EUR gekocht.

Daaronder een frame gelast met 4 pootjes, dan 3 witte meubelpanelen rondom erop kitten, en een douchestang ertussen, klaar is kees.

De slang heb ik met 2 goedkope witte slangen verlengd vanaf de bestaande kraan.
 

Remco de prutser

  • #15
Hoi appelflap,

Ik heb inderdaad ook bij de bouwmarkt gekeken en zag daar douchebakken van rond de €39,- Inderdaad iets van panelen of plaatwerk en de allergoedkoopste doucheset. Flexibele witte waterleiding heb ik nog liggen.

Een heel knutselwerk lijkt mij, maar wel de goedkoopste oplossing, doie mobiele douchecabines willen ze toch al snel €200,- / €300,- voor hebben.
 

Geus

  • #16
Het is maar net wat je wilt. Een mobiele douchecabine kan je weer doorverkopen, dat lukt je niet met de oplossing van Appelflap. Het is maar net de vraag wat je uiteindelijk het meeste geld kost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu