Thermostaat aansluiten bij stadsverwarming + vloerverwarming

Marinka

  • #1
In onze nieuwe woning willen we een (slimme) thermostaat installeren.
We hebben een eengezinswoning met stadsverwarming waar we in de woonkamer vloerverwarming laten plaatsen. Boven zijn radiotoren.
Op dit moment zit de onderstaande knop in de woonkamer waarmee de stadsverwarming geregeld wordt.

Deze knop willen we vervangen door een thermostaat. Nou vragen wij ons af of we de draad van de knop kunnen gebruiken voor de thermostaat en hoe we de thermostaat aan kunnen sluiten. Heeft iemand hier ervaring mee en advies voor ons?

Zo ziet de aansluiting van de stadsverwarming eruit: Klopt het dat de buis met zwarte opbouw waar de draad uit komt een stadsverwarmings-klep is?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
De dag/nacht regeling die er nu op/in zit zal in geheel verwijderd moeten worden.

De draad die nu door de muur loopt naar de stadsunit, is een vloeistof gevulde draad. Deze moet uit de muur, en er moet een 2-3 aderig zwakstroom draad getrokken worden.

De klep met de zwarte huls, die rechtop staat, moet vervangen worden door een elektronische 2 weg klep.

Er moet wel een stopcontact in de kast waar de stadsunit zit aanwezig zijn, of anders geplaatst worden. Een elektronische 2 weg klep heeftnamelijk spanning nodig.

Kost even wat, maar dan ben je iig weer klaar/voorbereid voor de komende 100 jaar.
 

Marinka

  • #3
Maakt het nog uit wat voor elektronische 2weg klep we plaatsen? Zijn daar verschillende soorten in? Werkt het altijd goed samen met een thermostaat of zijn er nog bepaalde merken die wel of niet met elkaar samenwerken?

De draad die nu aanwezig is zit in het beton gegoten en kunnen we niet zo makkelijk los krijgen en een nieuwe draad trekken. Nou dacht ik, als we een draadloze thermostaat kiezen is het trekken van een 2-3 aderige draad dan nog nodig? We zijn van plan om een tado thermostaat aan te schaffen. Een stopcontact is aanwezig, dus dat is geen probleem.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
De voeistoggevulde draad loopt door een buis in de muur, normaliter kan je deze er zo uit trekken.
Indien dat nietlukt, dan is idd een draadloze kamerthermostaat de enige optie.

Voor wat betrefd de 2 wegklep, maakt het niet uit kwa merk. Zolang het maar gewwon een open dicht klep is, niets modulerends dus.

Wij gebruiken zel altijd alleen het grootste merk.
 

raymond74

  • #5
Ik heb hier binnenkort ook helaas mee te maken... de horror. nu maar hopen dat ik het van de verhuurder weg mag halen. Dat blijft altijd weer de vraag. Ik was echt verbaasd dat dit nog gebruikt werd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu