Temperatuur voeler ipv regelaar

Eva1234

  • #1
Dag,
Ik moet een koude ruimte naast isolatie ook bijverwarmen ivm vorst en wasmachine die er moet staan.

Het moet elektrisch ( huis js blokverwarmning) en ik denk aan een hangende straalkachel .
Aldanniet met ingebouwde of seperate temperatuur regelaar.

Maar De kachel moet aanspringwn als de omgevingstemp <= x graden is. ( 1 of nul graden bijv)
Nu blijkt dit moeilijk te vinden.
Ook bij hornbach geweest.

Ik snap inmiddels dar er verschil is tussen temperatuur voelers en temp. regelaara. De regelaars warmen op naar een temperattuur op de thermostaat die ik instel en blijven dan branden. Maw ook als het niet <= x is . Ze schakelen niet uit. Geen fijne gedachte als ik veel van huis ben (veilig?) en qua energiekosten.

Ik heb nu een apparaatje gevonden dat zegt 'vorstbescherming' maar dat is 'maar' 500 watt en ik twijfwl alsnog of het een voeler of regelaar is. Zoals ik het nu begrijp heb ik een (ingebouwde) voeler nodig.

Weet iemand of dit bestaat?
T Lijkt me toch dat je een apparaat toch moet kunnen laten werken/inschakelen afhankelijk van de gemeten buiten temp?

En,
Kan iemand mij misschoen zeggen of een kacheltje van 500 watt, (stel dat het inderdaas automatisch aanslaat bij 0 graden)
Voldoende is om een ondanks isolatie toch tochtige ruimte van 1m x 1,2m x 2,7m te verwarmen?


Bvd
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tochtig, hoe tochtig, als deze ruimte erg tocht heeft dat kacheltje misschien te weinig vermogen om het boven nul te houden.
 

Eva1234

  • #3
Dank voor uw reactie. Er zit een kier van 2 bij 15 cm bij de grond die niet smdicht kan/mag ivm hemelwater afvoer naar de regenpijp aldaar.

Zouden twee dezelfde kacheltjes wel afdoende zijn of belangrijker nog; weet u of iemand of er een zwaarder vermogen kcaheltje bestaat dat temp voelt en aanslaat ipv 'regelt'?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Snap niet wat je bedoeld met voelt of regeld. Je kacheltje stel je met de thermostaat in op boven 0 gr houden. Vaak is er een optie vorstvrij houden. Zodra het lager wordt dan vorstvrij of -0 gaat deze aan. Zodra het in die ruimte + wordt gaat je kachel uit enz. enz.. Krijgt de kachel bij een buiten temperatuur van -3 die de ruimte niet boven de vorstvrij of -0 dan blijft deze warmte geven tot de temperatuur buiten weer hoog genoeg is dat het kacheltje die ruimte +0 vorstvrij is en gaat vervolgens uit.

Heb je een link van zo'n kacheltje?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het is een kleine ruimte die gemakkelijk met een elektrisch kacheltje van 2000 watt vorstvrij kan worden gehouden.
Deze kacheltjes zijn wat lastig af te stellen, het temperatuurverschil tussen aan en uit is vrij groot en daarnaast reageren ze op de warmte van de kachel zelf, daar moet u even wat mee experimenteren.
 

Eva1234

  • #6
Dit is het kacheltje dat ik nu heb aangeschaft: deze.
Jan,
Ik kon geen kacheltjes met virstbeveiliger vinden van meer dan 500 watt, met een autom aan en uitschakeling. Die 2000 hebben dan geen automatische aan / uit dus?
Of kent u die wel?

Ik vond ook deze externe sensor. Hier moet je dan de andere kachel op aansluiten. Heeft u hier ervaring mee of dat wel goed werkt? En kun je dan hier ook een straalkachel pp gebruiken of alleen een wlektrische radiator ( ik wil de kachel namelijk graag boven aan de muur ophangen ivm beperkte ruimte en dat gaat weer moeilijker met een grotere radiator). Nu lees ik dat een straalkachel bij starten telker s een grote impuls geeft , is dat dan wel safe in combi met zo'n regelaar.
Ik dacht dat een externe misschien wel weer beter werkt qua temp meeting omdat je ze iets verder van elkaar af kunt plaatsen op de muur?

Ik hoop dat u hier nog even op wilt reageren? Bvd
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Een regelaar regelt rond een setpoint.
Boven het setpoint is hij uit, onder het setpoint is het aan.

Een voeler voelt, en meer niet.

Elke thermostaat met een minimale instelling van 5 graden is een vorstthermostaat.

Je hebt 230v thermostaten waar je een zware verwarmer mee kan sturen.
 

Eva1234

  • #8
Dank nog!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu