Te snel branden

Nl1pdv

  • #1
Onze houtkachel brand te snel.
Als ik de luchttoevoer dicht heb brand hij nog als een gek. Ik heb nieuw koord geplaatst maar ook dit geeft niet. Met 1 stuk hout schieten de vlammen voorbij de vlammen stopper.
Op aanraden nu een smoorklep in het rookkanaal geplaats nu is het wel beter maar is het normaal?. Mijn afvoerkanaal is 8 meter zonder bochten recht omhoog. En om het zo even re zeggen ik heb zo'n trek erin hij zuigt zowat het hout door de pijp heen.
Het is onze eerste houtkachel en die vlammen wat ik zei daar werd ik eigenlijk best wel wat van van, of kan het geen kwaad dat de vlammen om de vlammen stopper vliegen?? Niet alles natuurlijk maar als ik naar de vlam kijk schiet er ongeveer 10 cm voorbij de vuur stopper.
Gr Peter
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Topic afgesplitst, topic kapen is niet toegestaan op Klusidee.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Goed stoken is lastig.
Normaal zet een smoorklep in de rookgas en bepaal je adh van de temperatuur in dat kanaal hoe ver deze open moet, dit zodat je de minste creosoot afzetting krijgt en de beste opbrengst.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Dicht het koord wel goed af?
Heb je de juiste dikte gebruikt?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Was dit de hele tijd al zo of wordt het steeds erger,om wat voor kachel gaat het,maak eens een paar fotos van de kachel zelf en van het binnenwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu