Tandwielen afstellen AEG Oko Lavamat 72620 update

Elpie

  • #1
Goedenavond,

In onze AEG Öko_Lavamat 72620 update, bevond zich een probleem. Foutcode C1. Dit bleek eenvoudig op te lossen door het schoonmaken van het watertoevoer filter.

Ik ben echter uit onwetendheid en enthousiasme eerst vele onderdelen los gaan maken. Uiteindelijk ook de zeepbak en de deksel van de zeepbak, hiermee heb ik geprobeerd de hele watertoevoer schoon te maken.

Bij het in elkaar zetten van het geheel is het witte tandwiel van de drie tandwielen helaas gevallen. Nu ben ik niet meer in staat om deze tandwielen op de juiste manier af te stellen. Wat ik ook probeer, bij elke manier van afstelling blijven de wielen draaien en slaat er geen programma aan. Ik heb de wieltjes op, naar mijn mening, alle manieren geplaatst en laten draaien. Het heeft echter niet het gewenste resultaat van een wasprogramma opgeleverd.

In de onderstaande fora reeds plaatjes en hulp gevonden, echter vanaf de plaatjes is het mij niet gelukt om een programma te laten starten als ik de tandwielen op dezelfde manier plaatste.
Wasmachine AEG 86720 tikkend geluid maar geen foutmelding
Tandwiel positie AEG Lavamat 4.0W

Ik het de tandwielen nu als op de foto staan.



Zijn er ideeën over het afstemmen van deze tandwielen, behalve het vervangen van de complete zeepbak?

bij voorbaat dank,

Twan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2



Zoals op de onderste foto zou het moeten werken, u hebt de tandwielen anders staan, het komt er nogal precies op aan.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #3
Indien u geen wasverzachter gebruikt kunt u ze ook geheel wegnemen
 

Elpie

  • #4
Goedenavond Jan en Geldrop,

bedankt voor de reactie.

Aan Geldrop alsnog de vraag, in welke stand moet ik het oranje tandwiel zetten om dan de hoofdwas te laten spoelen in de zeepbak?

bij voorbaat dank.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #5
Hoeft niet op een stand gewoon andere 2 verwijderen dan werkt hij vanzelf
 

Elpie

  • #6
Bedankt voor de reacties, inmiddels draait de machine weer.
Met wat geduld had ik het eerder op kunnen lossen. Na afstelling als op de foto door jan bijgevoegd, draaide de tandwielen in eerste instantie door. Na 1 keer doordraaien is het programma begonnen.
Nogmaals dank.
Twan
 

Grig

  • #7
Beste Elpie,

Bedankt voor het plaatsen van jouw vraag. Ook bij mij viel het tandwieltje onderin de wasmachine bij het repareren van de water inlaat.

Dankzij jouw oproep had ik binnen no time het antwoord op mijn vraag. Tandwieltjes verwijderen, de boel weer dichtmaken en draaien maar.

Hij doet het weer, bedankt

met vriendelijke groet,

Grig
 

Gayka

  • #8
Beste, ik had hetzelfde probleem met mijn aeg oko lavomat 72720 update- foutcode CE, dus volgens de raad op de forum heb het deksel open gedaan en zag dat een taandje van oranje tandwiel was afgebroken, ik heb de andere 2 wieletjes weg gedaan en wasmachine begon zijn werk te doen. Heb nu fijne wasprogramma gekozen op 40 graden, verkorte cyclus. Na een tijdje kwam te controleren en zag dat de looptijd stond op 25 min, na 10 min stond het weer op 25 min, over 30 min ging ik weer te kijken, de tijd is veranderd naar 20 minuten looptijd....Ik wil niet klagen het belangrijk is dat ik opnieuw kan wassen, maar de looptijd klopt niet, dus wast 2 keer langer op de verkorte cyclus. Iemand een idee hoe dat op te lossen? En nog een vraagje: waar kan ik dat oranje tandwiel bestellen? Alvast bedankt voor de tips
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
Vrieskast deur afstellen Siemens

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu