Stucwerk repareren/opnieuw

Ludwig86

  • #1
Ik heb een wand in de hal waar 5 mm stucwerk over granol op zit. Nou vind ik de afwerking niet mooi. Het stucwerk loopt wat scheef bij de dagkant (lat) van het kozijn en is er ook niet achter de radiator gestuct, en de plinten zijn ook ingestuct :shock: :D .
Nou zit ik er over na te denken om alles er af te krabben en het opnieuw te laten doen. Het liefst ook een wat dunnere laag want volgens mij was een laagje fix&finish ook voldoende geweest.
Nou ben ik bang dat het spackwerk van het plafond ook gaat beschadigen als je het er af krabt. Is dit nog eenvoudig te repareren?
Ik hoor graag jullie meningen/ideeën :wink: .
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Ik zou de plinten verwijderden. Alles afbikken tot op de basis. Hier bedoel ik mee tot op de steen. Dit zal sneller gaan dan afkrabben aangezien de laagdikte. Onder granol zit een raaplaag van +- 1cm dan 2mm granol en nogmaals 5 mm gips.En opnieuw laten stukadoren. Dan heb je weer een nette de basis waar je alle kanten mee op kan. En het spack op het plafond is te repareren met een reparatie bus. Maar je krijgt niet altijd de zelfde spuit structuur en er kan kleur verschil ontstaan. Dan zou het naderhand gesaust moeten worden. En om spackwerk te sausen moet het voorbehandeld met grondeer/fixeer voorstrijk om de zuigende werking van de spack weg te nemen.
 

Ludwig86

  • #3
Stucdennis bedankt voor je reactie. Wat ik nog niet genoemd had is dat het hier om een cellenbeton muur gaat. De granol is keihard. In de hal zit ook een verlaagd plafond waar het spack snel af gaat bij het afbikken ben ik bang. Ik zal nog een foto's plaatsen. Is dat spack dan niet beter te repareren met professionele spuit?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
De granol is inderdaad hard. Maar als het goed is zit er een raaplaag onder welke je met een beitelhamer er af zou kunnen slaan. Tenzij de granol direct op de gasbetonblokken hebben gesmeerd dan word het een lastige klus en zou ik het inderdaad laten zitten. Zelfs als je een spackspuiter laat komen kan die moeilijk dezelfde structuur maken en je zit met dikte verschil. Je kunt het altijd netjes bijwerken ook met reparatie bus. Iemand die niet weet dat het gerepareerd zal het niet zien, wel wanneer je het zou vertellen en die gene laat zoeken. De vraag is in hoeverre stoor je jezelf er aan.Wat ook een optie zou zijn direct het plafond glad stukadoren,als die er toch is. Maar die keuze is geheel aan jou natuurlijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu