Storing Vailliant vcw 244 xe

Ronaldm79

  • #1
Goeiemiddag allemaal,

wij hebben een storing op onze vailliant cv kachel.
als wij warm water willen gebruiken, dan val de cv kachel na een kleine 2 minuten uit. en spring automatisch na enkele seconde weer terug aan.Dit doe die achter elkaar. nu heb ik bij de kachel gestaan. en het lijkt erop dat de verbranding niet goed is. je merk dat hij zijn afvoerlucht wat hij produceer niet kwijt kan. frisse aanvoerkanaal is schoon/leeg/open en afvoer kanaal is schoon/leeg/open. In de ruimte waar de kachel hangt word ook vrij warm, wat er op aanduid dat die geen goede verbranding heb, hij smoort in zijn eigen gassen. gelukkig werk de beveiliging goed. dat hij uitschakeld. en dat de koolmonixiode melder ook afgaat als de lucht niet meer te harden is.

waar zou dit probleem aan kunnen liggen. is er iets defect waardoor hij niet goed regel. elke tip is welkom

zelf zitten we met onze handen in het haar. want een nieuwe kachel kopen/aansluiten is best een opgave

mvg ronald,
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er stroomt rookgas terug.
Oorzaak zou kunnen liggen in foutieve aanleg rookkanaal en belichting icm veranderde bebouwing waardoor de verbrandingsgassen afvoer in een verkeerd drukvlak ligt. Of niet voldoende omhoog loopt oid. Deze situatie is zo levensgevaarlijk!!! Ketel uit bedrijf nemen!!!
 

Maxim1

  • #3
Indd zeer gevaarlijk situatie.

Ik denk aan verstopt rookgas afvoer kanaal,geen lucht toevoer in de ruimte of verstopte warmte wisselaar
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ronaldm79 schreef: frisse aanvoerkanaal is schoon/leeg/open en afvoer kanaal is schoon/leeg/open.
 

Maxim1

  • #5
Op welke manier heeft hij dat dan gecontroleerd ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Geen idee maar dat moet je aan TS vragen.
Gezien zijn eerste bericht schijnt hij in elk geval wel iets van e.e.a. te weten.
 

Tumkie

  • #7
Hoe dan ook tijd voor vakman ...
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #8
Lijkt mij niet zo heel erg moeilijk hoor. Het is een open ketel. Je kan dan makkelijk de rga in kijken. Die luchttoevoer snap ik dan niet helemaal........

waarschijmlijk zit de wisselaar dicht, of is de brander ernstig vervuild. Gevaarlijke situatie dus.
 

Ronaldm79

  • #9
Maxim1,

frisse aanvoer kanaal is geinspecteerd die is vrij en schoon, dit kan ik zelf nakijken ivm kan er makkelijk bij
 

Ronaldm79

  • #10
Screech,

Brander is helemaal schoon gemaakt. hier kan het niet aan liggen zelf schoon gemaakt wat ik al jaren zelf doe.

Wisselaar dicht. dat is iets wat ik na kan kijken. en inderdaad de kachel staat uit geschakeld zodat die niet aan kan springen
 

Ronaldm79

  • #11
Maxim1,

de afvoer kan ik zelf ook makkelijk bij, als ik de bocht losmaak boven me kachel richting de dakdoorvoer. dan voel ik hier veel trek. dit is ook gecontroleerd met een rook en gekeken of dit gelijk word mee gevoerd naar buiten dat is inderdaad het geval.
 

Maxim1

  • #12
Oke dan wss verstopte warmte wisselaar
 

Ronaldm79

  • #13
Dan is mij volgende vraag de verstopte warmte wisselaar. is dat die links onderin zit. dat is een soort filter behuizing met 3 zwarte kokers eronder?? zoja deze los maken en reinigen met azijn of anders. graag informatie hierover. en is dit makkelijk zelf te doen

of bedoel je de warmtewisselaar zelf die boven je branders hangt. dit lijkt me niet zo makkelijk klusje om die los te koppelen en dan in azijn te reinigen.

heb net de warmtewisselaar geinspecteerd. deze lammellen zijn schoon en open, als ik met zaklamp bovenop schijnt. zie ik voldoende licht onder. heb links van de warmtewisselaar een ontluchtings schroef zitten deze heb ik even wat losgedraaid om te kijken of er wel water uit zou komen. ook dat is het geval . wat kan ik nog meer doen, want mij lijkt die wel open en niet verstopt te zitten
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #14
Je hebt een probleem in de verbrandingsgas afvoer, dat ga je niet zoeken in een secundaire wisselaar.

volgens de sensoren komt er rookgas terug of word helemaal niet afgevoerd.

het rookgas van de vlammen gaat door de wisselaar, die is open zeg je, dan gaat deze via een trekonderbreker naar de rookgasafvoer en dan naar buiten.
Als dat traject vrij is dan kan er eigenlijk alleen nog sprake zijn van een drukverschil tussen de uitmonding van de rga en de verbrandingsruimte waar de ketel hangt.

Heb je ergens mechanische ventilatie bijgeplaatst?

Gezien de symptomenen je vraagstelling lijkt me het veiliger om hier iemand bij te halen die weet wat hij doet voordat er CO vergiftiging optreed, Je bevind ej in een levensgevaarlijke situatie!!!!!!!
 

Ronaldm79

  • #15
Klopt helemaal wat je zeg alles is vrij. dus het kan door me afvoer naar buiten gaan. heb niks veranderd in me ventilatie of aanpassingen gedaan. dit probleem is ineens onstaan.

Weet dat dit gevaarlijke situatie is. daarom staat me gaskraan ook dicht naar de kachel toe en kachel staat ook uitgeschakeld. om gevaarlijke situatie te vermijden.

Morgen ga ik ook een bedrijf bellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu