Stoppenkast aanpassen

Erik 1207

  • #1
Holla. Kan iemand mij helpen met het volgende. Wil het volgende doen. Hoofd voeding is 3 x 84 ampère. Nou wil ik ivm een buitenkeuken een oven 3.3 kw bakplaat 1.6 kw friteuse 3.2 kw en een kofie machine 4.0 kw (deze is reeds op een bestaande 3 fase 16 ampère met een aardlek 64 ampère aangesloten) een santal koel en biertap aansluiten van ongeveer 3.2 kw. In totaal kom ik op 15.3kw.De kabel vannuit de woning naar het huisje is 5×6 kwadraat (3×fase 1×Nul 1×aarde) Nou was mijn plan om In het huisje van de buitenkeuken een stoppenkast te plaatsen met 7×b16automaten. Waarvan drie voor de kofie apparaat als drie fase. Moet in de hoofdkast in huis ook aanpassingen worden aangebracht. Thanks alvast voor de reacties.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
In de hoofdgroepenkast moet het geheel voorgezekerd worden met minimaal een 3x25A zekering automaat. Voor de koffiezetter is een 3x16A krachtgroep nodig, niet drie losse 16A automaten. Vergeet ook de hoofdschakelaar en aardlekschakelaars niet. Hoe kom je verder aan 3x84A? Dit is geen gangbare waarde.
 

Erik 1207

  • #3
Hoi, Sorry bedoelde 3x80 ampère nuts afzekering. Wil weten of ik de kabel 5x 6 kwadraat rechtstreeks kan klemmen in de hoofdmeterkast en de afzekering in het huisje met een nieuwe stoppenkast kan afzekeren. Met zoals je al noemde 3×25 ampere en dan een krachtgroep Voor de koffie apparaat. Kan de kabel dit ook wel aan.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
In de hoofdgroepenkast plaats je dus een 3x25A zekering waarop afgaand de 5x6mm2 wordt aangesloten. In het tuinhuis dan vervolgens een kast vv een hoofdschakelaar, aardlekschakelaars en je 16A eindgroepen en 3x16A krachtgroep. Hoop dat het zo duidelijk is.
 

Erik 1207

  • #5
Hoi, TOPPIE HELEMAAL DUIDELIJK. BEDANKT. Ff die hoofdschakelaar is geeoon een aan uit of heb je het over een zeketing. Dr rest is duidelijk.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Ik heb het over een hoofdschakelaar. Dat is idd geen zekering, enkel aan/uit.
 

Erik 1207

  • #7
Goedenmorgen hoeveel ampère moet de aardlek zijn voor de 3x 16 ampère het gaat niet om de krachtgroep. Alvast bedankt En welke type moet kan ik het beste nemen.
 

Erik 1207

  • #8
Moet er ook een aardlek komen in de hoofd meterkast bij die van 3x 25 ampère aangezien deze ook al in het huisje komt.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #9
Ik zou er twee plaatsen in het huisje en geen in de hoofdgroepenkast. Type 4 polige en tenminste 25A maar die van 40A zijn gangbaarder dus waarschijnlijk goedkoper. Op één de krachtgroep en max drie 16A groepen. Op de ander max vier 16A groepen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu