Nieuw onderwerp Reageren
Gerrit B
Specialist Telecom

Geregistreerd op
31-10-2005
Berichten: 2386

Rijssen
Gerrit B op 01 Februari 2007, 01:08   Stoel voelt plakkerig aan
Omdat ik nogal eens lang achter de PC zit en last van mijn rug kreeg heb ik vanavond maar eens een nog nieuwe stoel van zolder gehaald.
Alleen wilde dat ding maar niet achter de schuine kant, wat bleek was er een kindermatrasje vast aan gaan kleven (ook nog aan 2 andere nieuwe stoelen)
Dat matrasje (zo'n speciale waarop kleine kinderen ook op de buik kunnen slapen zonder in ademnood te raken) is aan de ene kant voorzien van een soort lucht doorlatende stof maar aan de andere kant zit toch een soort rubberachtig laag.

Nu zijn de stoelen (white wash eiken) precies op de plek waar die matras met dat rubber er tegen aan gelegen heeft kleverig geworden.
Ik heb al een stukje met de nagel weggekrabt en dan wordt het aardig netjes, maar het spul wat er af komt kleeft enorm en krijg je bijna niet meer van de handen af.

Kan het zijn dat het rubber van de matras de laklaag opgelost heeft waardoor hij kleverig is geworden? en zo ja hoe kan ik dat het beste gaan behandelen?


suc6

Gerrit Bakker

Jan
Algemeen beantwoorder Moderator

Geregistreerd op
16-2-2005
Berichten: 38538
Jan op 01 Februari 2007, 01:48  
Wanneer het natuurrubber is lost deze bij mijn weten de lak niet op, het rubber gaat na verloop van tijd plakkerig worden en is inderdaad slecht te verwijderen.

Ik kan niet anders dan een merk noemen omdat dat het enige middel is wat ik ken om de troep te verwijderen, spuit of wrijf het rubber in met wd40 en laat het intrekken, indien nodig herhalen, o.a. verkrijgbaar bij de ijzerhandel.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Stoel voelt plakkerig aan

Klusadvies: Stoel voelt plakkerig aan
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Watervaste stift in leren stoel 1 11 April 2007, 20:51