Stijgbuis radiator - mogelijke oplossing?

Basimi

  • #1
Beste klussers,

Wij zijn al geruime tijd ons huis aan het verbouwen en maak veelvuldig gebruik van jullie forum, waarvoor dank. Nu hebben wij een problemen met het verwarmen van de designradiator in onze badkamer. Via jullie forum heb ik ook begrepen wat er niet goed is.

We hebben een designradiator met een boven(midden)aansluiting en hebben geen stijgbuis toegepast, waardoor het warme water de kortste weg zoekt naar de uitgang en dus het onderste gedeelte van de verwarming niet verwarmd.



Nu heb ik door het lezen begrepen dat de stijgbuis bij een bovenaansluiting moet worden aangesloten op de retour. Dit zou dus volgens mij in ieder geval een juiste oplossing zijn.



Echter kwam mijn vader met het volgende idee en ik heb eigenlijk geen idee of dat gaat werken. Het idee is om de stijgbuis op de retour aan te sluiten (buitenste aansluiting) en deze vervolgens aan de bovenzijde af te sluiten. In de stijgbuis ter hoogte van de eerste verwarmingsbuis een gat te boren, waardoor het water weer via de bovenmiddenaansluiting retour gaat. Dus als volgt.



Nu vroeg ik mij het volgende af:
1. Zal dit werken? Het voordeel zou zijn dat we de bovenmiddenaansluiting kunnen behouden in plaats van een bocht moeten aan brengen vanaf de buitenste aansluiting.
2. Ik heb mijn twijfels, omdat de stijgbuis uiteraard niet alle verwarmingsbuizen gaat afsluiten (aan beide zijden), waardoor mogelijk warm water alsnog de kortste weg naar boven gaat zoeken en het warme water nooit de "officiële ingang" van de stijgbuis vindt.

Wat denken jullie?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Klopt, die buis zit er los in en niet waterdicht aangesloten. Werkt dus niet.

Deze radiator heeft een midden onder aansluiting. Jij hangt hem op zijn kop. Dat werkt niet.

Als je toch wil bovenaansluiten dan zoals op je eerste tekening.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu