Stekker zit vast in stopcontact

Reishein

  • #1
Ik voel me echt een ongelooflijk oen, maar ik krijg deze eurostekker (zie foto) met geen mogelijkheid uit het geaarde stopcontact! Behoorlijk wat kracht gezet, maar ook weer niet té veel. Tips? Zat zelf te denken aan wat teflonspray, uiteraard wel eerst de stroom eraf. Wie heeft een beter idee? Bij voorbaat dank.

 

Reishein

  • #2
Vanochtend een poging gewaagd: stroom eraf en eerst maar eens lekker wrikken met een schroevendraaier als wigje... Uiteindelijk gelukt. Geen idee wat nu precies de oorzaak was, stekker lijkt onbeschadigd, stopcontact ook. Enfin, hier kan een slotje op.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #3
Zo te zien heb je een kindervriendelijk stopcontact, de stekker blijft waarschijnlijk hangen met de contactbusjes op de "kindervergrendeling"
 

Reishein

  • #4
Dat zou zo maar eens kunnen! De enige niet-volwassene hier in huis is een hond. Hij is slim maar ik zie 'm zo gauw geen vork in het stopcontact stoppen. Dus ik ga her en der die kindervergrendelingen er maar eens uitslopen. Verrekte irritant soms, vooral ook in verlengsnoeren, maar dit terzijde. Dank voor het meedenken!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij dit soort stekkers is soms het metalen gedeelte van de pootjes wat dikker dan het plastieken. Die verdikking blijft dan achter de kinderbeveiliging hangen. Flink wiebelen zou het wel op moeten lossen.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu