Stank via douche

Crissy

  • #1
Wij wonen in een appartement op het 1ste van 5 verdiepingen we hebben in plaats van een douche een bad geplaatst. In de syfon staat steeds water maar als de centrale ventilatie aangaat (te horen via ons dampkap ook als we ze niet gebruiken) beweegt het water in de syfon en krijgen we stank. De loodgieter die de douche installeerde dacht aan slechte afloop maar het water loopt direct weg. Een paar weken terug toen bij bewoners op ons verdiep de ventilatie open was omdat nog geen dampkap geplaatst was hadden we dit probleem niet dus denken we dat het daar iets mee te maken heeft. Maar de syndic beweert dat dit afzuigsysteem geen onderhoud hoeft en normaal funktioneert volgens hem kan zelfs een dampkap met motor zonder problemen op het systeem aangesloten worden. Dus wat is dde oplossing voor de stank en mag een dampkap met motor op een centraal systeem. Als wij het toilet doorspoelen of wasmaschine aanligt krijgen we geen water uit de inloopdouche dus loopt zeker goed af
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De ventilatie in de hele woning (laten) inregelen, het water wordt nu uit de sifon gezogen.

Een afzuigkap met motor mag niet op een centraal ventilatiesysteem.
 

CV__

  • #3
Als je ventilatie het stankslot kan opheffen was dat stankslot al niet helemaal goed.

Centraal systeem met motorkap is zeer raar. Zeker als je de buis deelt. Dan krijg je gewoon kooklicht van de buren binnen.

Is dit in België? Hoe staat het met de kierdichting?
 

Crissy

  • #4
Kieren hebben we niet want we hebben overal nieuwe ramen Er hangt wel nog geen deur aan de badkamer Maar er komt een schuifdeur (denk in glas)Het is inderdaad in Belgie. Maar dacht zal ook wel voorkomen in Nederland dus vandaar mijn vraag hier.
 

CV__

  • #5
Hoe oud is dat pand?

Nieuwe ramen hebben niks met het al dan niet hebben van kieren te maken.
 

Crissy

  • #6
Ergens een 30 jaar
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu