Standleiding verleggen?

Marinamsterdam

  • #1
Hallo,

wij wonen in een amsterdamse benedenwoning, in een appartementenblok uit de jaren 30. In de muur die onze woonkamer van de badkamer scheidt - geen draagmuur - loopt de standleiding. ik hoor de bovenburen doortrekken door die buis dus ik weet vrij zeker dat het om een standleiding gaat.
Nu plannen wij een flinke verbouwing waarbij de badkamer verplaatst wordt en de muur met de standleiding wordt weggebroken en een open keuken wordt neergezet.

Mijn vraag is, is het eigenlijk wel mogelijk om de standleiding te verleggen, dwz anderhalve meter verderop te laten lopen zodat ik mn muurtje kan uitbreken? Of ben ik gedwongen om de standleiding te laten waar hij is?
 

Marinamsterdam

  • #2
Voor de duidelijkheid, het gaat me niet om het ondergrondse deel, het gaat met om het deel tussen ons plafond en onze vloer. In de nieuwe situatie zou die gewoon midden in de woonkeuken staan! dat wil ik graag voorkomen door de standleiding om te leggen. Een dikke meter naar links. Maar ik weet niet of dat wel kan met zo'n standleiding.

De nieuwe badkamer kan ik hopelijk via de kruipruimte aansluiten op de oude standleiding (= ca 5 meter afstand).
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Dat zal u met de vereniging van eigenaren moeten overleggen.
Die zijn de baas over dit soort dingen.

Die riolering is niet van u en u mag er dus niet aan zagen en breken zonder toestemming.

Dan zal u moeten kijken of als er teostemming is gegeven die pijp verlegd kan worden zonder dat dat problemen geeft bij het wegspoelen van water.

Er zijn voor riolering ook voorschriften waaraan het moet voldoen om goed te kunnen werken.

Vr Gr
 

Marinamsterdam

  • #4
Dank voor de reactie,

ik weet dat ik dat met de vve moet overleggen, dat ga ik ook zeker doen. Maar daarvoor moet ik eerst weten of het verleggen technisch mogelijk is. Anders valt er niet zoveel te overleggen ;)

er zijn dus voorschriften voor dit soort leidingwerk, dat is goed om te weten, maar weet u dan ook welke?

groet,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Meestal zal de VVE eisen dat het werk door een vakman aangelegd moet worden, die kan ter plaatste ook bekijken hoe dat mogelijk is, op afstand is dat vrijwel niet in te schatten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu