Stadsverwarming icm Vloerverwarming

LEROYJ

  • #1
Beste,

Ik ben een beetje einde raad. Familie en vrienden kunnen mij niet helpen. In mijn woning heb ik vloerverwarming icm stadsverwarming. Ik merk dat de vloer eigenlijk nooit lekker warm word. Echter is mijn huis regelmatig lekker warm (ook op de verdieping waar vloerverwarming is). Echter nooit warme voetjes en ik voel de vloer eigenlijk nooit. Ik heb het gevoel dat deze nu goed aan staat. Het is een nieuw bouw woning dus de isolatie is erg goed. Het is voor het eerst dat ik een huis gekocht heb en vloerverwarming heb. Ik heb dus geen vergelijking. In de hal (bij de meterkast) is de vloer wel lekker warm. De rest niet.

Ik heb wat foto’s bijgevoegd. Wellicht dat iemand kan kijken of er iets niet goed staat alvorens ik een specialist ga inschakelen? Mijn dank is groot!

Ik ben echt een leek op dit gebied.



Groet
Leroy
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het is dus helemaal perfect in orde.

Het doel van de vloerverwarming is het huis warm maken, niet de vloer. Door de goede isolatie kun je (zeker met deze buitentemperatuur) met een relatief koude vloer af.

Ik hoor deze klacht vaker, het is een logisch gevolg van de goede isolatie.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Je spreekt over een "nieuwbouw woning".
Mu hoop ik niet dat die woning al meer dan ca 4-5 jaar oud is, want de pomp op de verdeler van die vloerverwarming mag al zo'n 5 jaar niet meer gemonteerd worden. Dit is nog een ouder type pomp en geen label A energiezuinige pomp.
Die verdeler is wel het juiste type voor stadsverwarming.

Dit is een vloerverwarming met 3 groepen: die is voor een oppervlakte van maximaal ca 30-35 M2. Is de oppervlakte groter, dan liggen de buizen te ver uit elkaar om te spreken van "hoofdverwarming" en duurt het ook erg lang voordat alles warm wordt (en dus meer energie kost)

Je moet systematisch diverse punten door lopen:

Het hoeft helemaal niet aan de verdeler te liggen.
Hoe wordt de verwarming geregeld?
* d.m.v. 1 centrale thermostaat (die je ook nog eens regelmatig van stand verandert?) Controleer dan of de klep bij de stadsverwarming wel reageert op een verandering van de stand van de thermostaat waarop de verwarming moet reageren.
Of is voor de benedenverdieping een eigen thermostaat voor die vloerverwarming geïnstalleerd? Ook dat kan de oorzaak zijn, dat er een klep niet geopend wordt. (batterijen in de thermostaat? Vervang deze eens)

* Controleer eerst eens of de leiding naar de verdeler toe wel warm wordt.
Draait de pomp wel?
Staan de kranen met 1,2 en 3 wel open?
Zo te zien aan de temperatuurmeters is er geen warmte-aanvoer.
Mogelijk staat de thermostaat in de aanvoerleiding (rechter leiding) dicht. Dit is een knop met 1,2,3 enz. Zet deze maar eens voor ca de helft open.
Kan goed zijn, dat de kraan onder die thermostaatknop dicht blijft (verkalkt of lang dicht gezeten)
Thermostaatknop er even af draaien (wees niet bang: er komt geen water!) Dan zie je een pinnetje wat vrij op en neer moet kunnen bewegen (ingedrukt is kraan dicht: naar buiten is kraan open)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu