Spijkers door isolatie

Beagle79

  • #1


Dag.

In ons nieuwe huis is een jaar of 7 geleden een nieuw dak geplaatst en hierbij is nieuwe isolatie geplaatst met - volgens mij - EPS platen. Deze platen zijn op de oude betimmering gelegd. Deze ziet er slecht uit, maar is goed droog.

Door de platen heen zijn echter spijkers geslagen (zie foto). Hier maak ik me zorgen over.
Kan iemand vertellen of dit een normale manier van installeren is?
En of het kwaad kan? Ik denk hierbij onder andere aan een kleine koude brug, waarop condensatie kan optreden met bijbehorende gevolgen.

Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het buiten vriest en aan de warme kant van de EPS is er een comfortabele temperatuur met een iets hoger gehalte van vocht condenseerd het op de spijkers.
We hebben het wel over een pannendak?
Dat een raggel met drie spijkers minder vast zit lijkt mij geen bezwaar.
 

Beagle79

  • #3
Het is inderdaad een pannendak. Ben niet bang voor het rachelwerk aan de buitenkant, maar inderdaad condensatie aan de binnenkant. Op dit moment is de zolder open, maar als we het geheel aftimmeren met bv gipsplaat, vraag ik me af of vocht kwaad kan (zeker als we ook een badkamer op zolder plaatsen).

En afgezien daarvan, is dit een gebruikelijke manier van installeren?

(het betreft overigens geen drie spijkers op deze plek, maar overal over het dak. Op de foto mist een stuk aftimmering, daarom zijn de spijkers mooi zichtbaar, op de rest van het dak komen ze door de ‘schrootjes’ heen)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dakplaten worden met spijkers of schroeven bevestigd op de onderconstructie. Het is slordig dat er ter plaatse van het voormalige dakraam ook spijkers zitten. Deze kan je afknippen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu