Speling bad of kitrand hecht niet?

Jawel

  • #1
Beste klussers,

Ik heb het volgende probleem. Bad is geplaatst volgens voorschriften. Bad staat op stelpoten. Langs een korte en een lange zijde steunt het bad zowel aan op houtwerk. Het bad is op de balken gelegd met een volle laag lijmkit. Het bad met water erin afgekit en dit 24 uur laten zitten.

Na het eerste gebruik van het bad ontstonden er in eerste instantie kieren aan zowel de muurzijde als badzijde. Kit toen verwijderd inclusief de muurverf. Opnieuw goed ontvet en kit gebruikt die goed hecht op acryl. Deze keer is dus op het stucwerk gekit ipv de muurverf. Stucwerk is overigens in de voorstrijk gezet.

Ook nu ontstaat er weer een kier, maar alleen aan de muurzijde. Klusjesman waarmee ik het bad heb geplaatst kan het probleem niet verklaren, maar zijn conclusie is wel dat de vezelcementplaten eraf moeten om de boel te gaan bekijken. Ondanks dat hij dit gaat doen wil ik onnodig sloopwerk voorkomen voor hem maar ook voor mezelf.

Het is wel belangrijk om te vertellen dat de kieren verdwijnen zodra er geen gewicht meer in het bad ligt. Dan maakt de kit weer contact met de muur.

Ligt dit probleem aan eventuele speling in het bad of hecht de siliconenkit niet goed?

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Wat is de ondervloer in de badkamer?
hout of beton.
 

Jawel

  • #3
Dag Peter,

De ondervloer is van beton.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu