Spachtelputz of Glasvliesbehang

Brenda1293

  • #1
Beste,

Wij hebben een nieuwbouwwoning aangeschaft. Deze wordt hopelijk rond april / mei 2015 opgeleverd. Huis wordt gestort en het zijn geen kant en klare cellen beton.

Wij willen graag spachtelputz op de muren. Anderen adviseren ons om glasvlies behang te nemen i.v.m. scheuren die achterf op de muren e.d. kunnen ontstaan. Daarnaast krijgen we te horen dat spachtelputs toch kan als je niet stookt in huis voor de komende tijd. Daarentegen willen we natuurlijk niet van de lelijke scheuren in ons nieuwe huis.

Wat is nu waar? Behang vinden we niet mooi, maar willen ook geen scheuren? Wat is verstandig? Kan iemand ons adviseren? Wij horen van alle kanten zoveel verschillende info.

Hoop snel op een reactie en bij voorbaat dank voor de moeite!

Mvg, Brenda van Straaten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
1982 is niet echt nieuwbouw lijkt me.
Je woont er zelf net 4 jaar, dus dat pand heeft al 28 jaar gehad om te zetten.

Ik heb nieuwbouw, en ja het scheurt.

Er werd ons geadviseerd om er goedkoop behang op te plakken en pas na 2 a 3 jaar definitief af te werken, dat hebben we niet gedaan we hebben spack laten spuiten.
En idd ik heb op verschillende plaatsen scheuren.We staan nu op het punt om alles weer te herstellen.
 

Densch

  • #3
Je zegt dat het huis gestort word. Dat kan op verschillende manieren, dat hangt weer af aan de type woning en de keuzes van de aannemer.

Maar goed.
Stel dat je huis helemaal (wanden en vloeren) vast aan elkaar gestort worden. Dan kun je gewoon alle met spachtelputz bewerken. Krimpscheuren zijn nihil.

Wanneer je woning uit losse betonnen elementen bestaat dan ontstaat er op de plaats waar ze aan elkaar gekoppeld worden de kans op scheurvorming. In dat geval kun je zelfs een gaasband over de aansluiting plakken. Dit voorkomt dat kleine scheurtjes zichtbaar worden. Bij de dilataties kun je een dubbele stucstop plaatsen. Niet heel fraai maar wel mooier dan een ongecontroleerde scheur.
 

Winnieandbuzz

  • #4
Bedoel je met 'gestort' gebouwd zogenaamde tunnelgietbouw? Ons huis is tunnelgietbouw en we hebben twee weken na oplevering alles laten afwerken. Ihnmiddels zijn we bijna drie jaar verder en geen scheurtje te zien. Wel goed bandgaas in hoeken e.d. Gebruiken!
 

Klusbarry

  • #5
Ik heb er maar 1 antwoord voor. Glasvlies behang.
Vier jaar geleden in mijn nieuwbouwhuis getrokken. Had in de winter veel regen gehad voor het dak er op kwam en een flinke en lange vorstperiode. Van de 8 huizen lieten er drie mensen stucen of schpachtelen en de rest in het begin behangen. Iedereen die stucwerk had kreeg veel grote scheuren te verwerken. Niet alleen op de dragende muren omdat die scheuren aangezien het huis zich nog gaat zetten maar ook de binnenmuren ivm de flexibele rand bovenin.
Waarschijnlijk heb ik nu ook die flinke scheuren maar daar merk ik weinig van omdat het glasvliesbehang die trek opvangt.
Volgend jaar ga ik hier ook stucen.

Als je niet twee keer wil stucen zou ik voor minimaal de komende drie jaar voor glasvezelbehang gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu