Spaanplaat op Fermacell

Mormel16

  • #1
Korte uitleg van de bedoeling. Ik heb op OSB plaat met steenwolgeïsoleerde fermacell platen gelegd om daar vervolgens 22mm zwevend grenen planken op te leggen (ik heb 25mm hoogte).

Nu is het plan gewijzigd naar 13mm multiplank in hongaarse punt in plaat van het grenen. Deze hongaarsepunt vloer moet volledig gelijmd worden.

Ik zat te denken om spaanplaat van 10mm op de fermacell te leggen en daar de multiplank op te lijmen.

De vraag: Hoe de spaanplaat platen op de Fermacell platen te leggen. Lijmen, schroeven, zwevend? Het gaat om 34 vierkante meter. Misschien is er een betere oplossing?

Fermacell zelf weet het niet.

Groetjes,
Bart[/b]
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Ik ben als eerst nieuwsgierig naar de reden waarom je steenwolgeisoleerde fermacell platen hebt gebruikt. Dit is vanwege geluid demping? Want de isolerende werking is amper aanwezig wanneer het volledig plat gedrukt is. Ik denk dat je toch in lijmen komt. Of je moet schroeven hebben die tot in de Osb plaat komt. Spaanplaat op fermacell schroeven gaat niet. Of zoals je zegt de spaanplaat zwevend leggen en hierop de de houtvloer volledig verlijmen
 

Mormel16

  • #3
De Fermacell platen dienen slechts voor ontkoppeling en dus het reduceren van contactgeluid. Werkt heel aardig moet ik zeggen. Tevens voeg je ook massa toe aan de vloer wat geluidreductie ten goede komt.

Maar wat is nu beter, lijmen of "los" wegleggen (schroeven tot en met OSB is geen optie) van de spaanplaat. Misschien zelfs ander materiaal dan spaanplaat?

Overbodige quote verwijderd, Mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu