Spaanplaat ondervloer op beton en hout

Coen17st

  • #1
Hallo, ik heb hier veel naar gezocht maar niet gevonden. Mijn situatie is als volgt.

Ik heb een woning uit 1960 met een uitbouw. De vloer van de originele oppervlakte is hout en de uitbouw van beton, nu wil ik 12mm spaanplaat leggen over de gehele oppervlakte ik schroef de spaanplaten gewoon in de houte bestaande vloer maar;

Hoe bevestig ik het, na egaliseren, boven op het beton, kan ik dit met slagpluggen doen, lijmen of kan het gewoon los liggen?
Moet er een vochtscherm of een andere laag materiaal tussen beton en spaanplaat?

Boven op de spaanplaten komt 9,5mm laminaat. De verhoging van 12mm heb ik nodig om goed uit te komen bij kozijnen ed

 

Bassio

  • #2
Beste Coen,
ook al is jouw vraag van 5 jaar geleden, ik heb nu hetzelfde probleem. Helaas heb jij geen antwoord gekregen op je vraag, maar ik ben wel heel erg benieuwd hoe je dit hebt opgelost destijds. Wil je zo vriendelijk zijn om met mij dit te delen?

ik wil zelf 8 m spaanplaat op beton verlijmen om hoogte verschil te gemoed te komen. Vervolgens laminaat daar op plaatsen met groene ondervloerplaten..

ik hoor graag van je.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Voor parket wordt een spaanplaat ondervloer verlijmd met dispersielijm. Dat zal nu ook wel gaan.

- Betonvloer moet vlak zijn (iig geen bultjes), liever ook geen golvende vloer.
- Het is nagenoeg onmogelijk om op beton verlijmde spaanplaat te verwijderen.
 

Bassio

  • #4
Dankjewel Walker voor je antwoord.
Ikzelf heb inderdaad ondervonden dat verlijmd spaanplaat op beton niet makkelijk te verwijderen is. Heb een bedrijf ingehuurd om dit voor mij te doen. Resultaat is veel gaten in het beton, wat van tevoren al bekend werd gemaakt. Deze ga ik opvullen met Weber vloerreparatie.

Vervolgens moet ik 2,5 cm hoogteverschil overbruggen. Daar wil ik 8 mm spaanplaat voor gebruiken zonder de betonnen vloer te egaliseren. Hopelijk kan ik met dispersie lijm de oneffenheden wegwerken onder het spaanplaat. Ik zal eerst het beton in een vochtwerende primer zetten. Ben nog op zoek naar een geschikte primer hiervoor.
Voor het leggen van het laminaat weet ik alleen niet of ik vervolgens dampwerend folie moet gebruiken tussen het spaanplaat en de 7 mm groene ondervloer.
Twijfel, twijfel, twijfel of ik op de goede weg ben met mijn ideeë.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu