Somfy slt 50 mariner met gele en blauwe stift

Buizerd6

  • #1
Ik heb een vraag aangaande een somfy slt 50 14/17 l motor.
Heb een elektrische luifel smaller gemaakt, buis en kap afgezaagd aan de zijde waar de motor niet zit, doek smaller laten maken en weer in elkaar gezet. Bij het afregelen dmv de gele en de blauwe knoppen is het mogelijk het onderste punt (dmv de gele stift)in te stellen. Wil ik echter het bovenste punt instellen dan blijft de luifel in korte stoten in en uit gaan. Weet u wat het probleem is, graag de oplossing hiervoor.
 

Lehciam

  • #2
De blauwe stift dient u in te drukken ongeveer 30 cm voordat het scherm helemaal in is. Dus ongeveer 30 cm voor het eindpunt de motor stoppen en stift eenmaal indrukken (stift verdwijnt half in motor) en direct nogmaals indrukken. De motor trekt het scherm dan in en zal een paar seconden later afslaan.

Zijn er toevallig 2 schermen op een schakelaar aangesloten?
Als dat het geval is dan is in dit geval de schakelaar daar niet voor geschikt. Men gebruikt daarvoor een meerpolige schakelaar.

Bij een dergelijke aansluiting op een normale standaard schakelaar gaat het scherm dat als eerste het eindpunt bereikt, in en uit bewegen totdat het andere scherm zijn eindpunt heeft bereikt. Dit kun je testen door het andere scherm af te koppelen en dan het te stellen scherm laten lopen.

Succes.
 

Buizerd6

  • #3
Lehciam,

Bedankt voor de snelle reactie, er zit maar een scherm op de schakelaar. De oplossing die je geeft werkt helaas niet.

Gr Harrie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu