Smeg cs19nl fornuis/oven themperatuur

Mercedes1985

  • #1
Ik heb een smeg oven (cs19nl) waarbij de temperatuurregeling niet lekker gaat. Nu heb ik er een nieuw thermostaat erin en op boven/onderwarmte slaat hij wel af op de gewenste temperatuur maar als ik hem op de Hetelucht functie zet dan slaat hij niet af op gewenste temperatuur maar zeker 60 graden verder. Ik heb met 2 externe thermostaten gemeten dus kan met zekerheid zeggen dat temperatuur in de oven de juiste is.hoe is het mogelijk dat op de ene stand de thermostaat op de juiste temperatuur afslaat en op de andere stand niet?
Alle hulp is welkom.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Thermostaatvoeler zit waarschijnlijk dicht bij bovenelement , wacht op hetelucht wat langer zal dan waarschijnlijk terugzakken.
Gebruik tevens geen bakplaten die de luchtcirculatie blokkeren.
 

Mercedes1985

  • #3
Bedankt voor de tip s.oldeerbout.
Maar komt dit vaker voor bij ovens of is dit echt een gebrek want de penvoerder hangt waar die hoort te hangen en dat is inderdaad dicht bij het element. En de bakplaten zijn originele bakplaten wat bij het fornuis hoort. Morgen zal ik hem testen en is het een optie om de penvoeler te verplaatsen als het probleem blijft.
 

Mercedes1985

  • #4
Ik heb de oven aangezet op de hetelucht en de bakplaat eruit gehaald wel de rooster beetje hoog erin met een oven thermostaat en een oven thermostaat op de bodem. Oven op 100 graden gezet en als de indicatielampje uitslaat is de oven wel 140 graden op beide oven thermostaten. Een verschil van 40 graden lijkt mij niet goed.
Iemand enig idee waar het aan kan liggen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Wat is temperatuur na minimaal 4x afslaan, de eerste keer is dat bijna altijd hoger.
Temperatuur meet je in het midden van de oven op hetelucht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu