Slurpende pot

SuzyQ

  • #1
Anderhalfjaar geleden deze woning uit ‘81 gekocht. De badkamer is een aantal jaar geleden gerenoveerd en daar zit nu een hangende toiletpot. Echter mijn slaapkamer is naast de badkamer en ik word wakker wanneer een van de kinderen het toilet doorspoelt want die maakt een hard slurpend geluid. Dit heeft het toilet altijd gedaan sinds wij hier wonen.
Het betreft dus een hangend toilet op de eerste verdieping. Beneden zit nog de orginele vlakspoelpot, daar geen problemen. Ook geen issues bij het bad of wasbak. De ontluchtingsbuis zit voor zover we destijds konden zien goed aangesloten en die loopt langst de badkamer door een koof naast de trap naar het dak (toen we in de kruipruimte waren, vorige eigenaren waren zo handig om de houten vloer over het Luik te leggen dus het is niet zomaar weer even de kruipruimte in).

Is er een simpele oplossing om dit slurpen tegen te gaan?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet doortrekken

een beluchter plaatsen
 

SuzyQ

  • #3
Niet doortrekken lijkt me geen optie 😬. In ben maar een hele simpele klussen. Hoe plaats je een beluchter?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Als een ontspanningsleiding (beluchtingsbuis) is aangesloten dan zou je geen slurpend geluid moeten hebben. Als dat wel het geval is dan kan er sprake zijn van een gedeeltelijke verstopping in de wc afvoerbuis.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als het om 1 keer per nacht een kleine boodschap gaat is niet doortrekken m.i. helemaal geen groot probleem

als je bij de standleiding kan komen boven/achter de wc aansluiting is het niet ingewikkeld als de wc echter op een relatief lang dood einde zit kan het flink lastig worden
 

RV50

  • #6
Het zou veroorzaakt kunnen worden door een te groot afschot in de liggende leiding van het toilet naar de standleiding. Of een verkeerde aansluiting op de standleiding met bijvoorbeeld 45 graden in plaats van een haakse aansluiting.

Wat je nog even kunt proberen is een emmer met 6ltr water te vullen en deze langzaam in het closet leeg te gieten.(Langzamer dan de normale spoeling/spoeltijd) Ben namelijk benieuwd in hoeverre de hoeveelheid water die je in een keer doorspoelt effect heeft op het slurpende geluid. Met een beetje geluk kan het dan nameijk helpen de hoeveelheid water in het reservoir aan te passen of een begrenzer (remstuk) te plaatsen en hiermee je probleem hetzij deels op te lossen.
 

CV__

  • #7
Zit die pot rechtstreeks op de standleiding of op een dode streng waar dus geen beluchting is?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu