Siemens Vrieskast no Frost word niet koud genoeg

Timo1970

  • #1
Onze Siemens vrieskast GS58NAW3004 is afgelopen nacht gaan piepen en temp bleek te hoog, in eerste instantie dachten we deur niet goed dicht. Maar met deur dicht ook geen verbetering. Gereset met stekker eruit en erin leek nu wel te gaan koelen, je hoorde ventilator iets aanlopen. Maar nog niet goed genoeg vanavond vriezer laten ontdooien, bovenste koelmoment losgehaald en iets laten zakken. ijsvorming viel trouwens reuze mee. Zal morgen boel weer monteren en testen maar heb weinig hoop. Iemand idee zag dat stuurunit bij Siemens is te bestellen voor 150 euro (11007559)maar gaat deze vaker stuk?
NTC lijkt wel goed na ontdooien en aanzetten gaf deze mooi de ruimte temperatuur na drukken alarm toets.
 

Repair-man

  • #2
Mogelijk ijsvorming helemaal achterin bij de ventilator.
Als de ventilator achter de verdamper niet werkt wordt er geen koude lucht gecirculeerd in de koelruimte waardoor de temperatuur niet goed wordt verdeeld in de kast.

Verijsing kan komen door een defecte thermozekering. Of ontdooi element en thermozekering zijn beide defect. Of de ventilator is defect. Als het koelsysteem verder in orde is zou ik bovenstaande dingen controleren om dat uit te sluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu