Siemens vaatwasser lange programma draaien niet naar behoren

Happymannl

  • #1
Siemens se64561/07 probleem

Ik heb een probleem met mijn siemens vaatwasser se64561/07 fd 8101.

Probleem is het volgende, de programma's auto 55-65 graden en 50 graden werken niet meer naar behoren. Beide programma's starten gewoon op maar na het eerst afpompen en voorspoelen gebeurt er niet veel meer. De tijd loopt door maar machine doet niet zijn werk. Als ik tijdens het programma de deur opendoe hoor ik een geluid dat nog het meest lijkt op iets wat lucht krijgt na een vacuüm!! Circulatiepomp draait gewoon op dat moment. Kort programma en spoelen werken naar behoren. Ben zelf, aan de hand van dit forum al op zoek geweest en heb verscheiden dingen al gedaan. Heb het labyrint proberen schoon te maken wat half is gelukt, links bovenin zit nog vervuiling. Niveaukamer helemaal uit elkaar gehaald en schoon gemaakt. Heb ook de circulatiepomp eraf gehaald, daar kwam ik slijtage tegen in het onderste deel van het pomphuis, waren brokjes af en hingen er los aan. Nieuwe onderkant pomphuis geplaatst, proefgedraaid geen effect. Nu mijn vraag, moet ik het zoeken in het linkerbovendeel van het waterlabyrint, of toch in de printplaat. Samengevat lange programma's draaien niet naar behoren, korte programma werkt wel en word ook warm. Bijvoorbaat dank! Ps heb ook de soda methode geprobeerd maar daar de lange programma's niet goed werken komt de soda niet echt in de machine. Labyrint vertoont nog vervuiling
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Maak 166874 ( rechter ) eens los , dit ventiel hoort soepel te lopen , dus bij indrukken moet deze terugveren.
Eventueel roest wegkrabben en invetten.
 

Happymannl

  • #3
Bedankt gaat ik morgen gelijk ff naar kijken. Pak dan ook gelijk weer ff dat labyrint aan denk. Dat invetten is daar nog speciaal vet voor nodig of kan dat met zuurvrije vaseline bijvoorbeeld, heb ik namelijk in huis :)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Vervuiling labyrint linksboven is alleen in enkele gevallen een probleem als hij niet afpompt.
Het kan ook zonder vet is alleen op het roest te voorkomen dan wel te "stoppen".
 

Happymannl

  • #5
Labyrint grondig schoon gemaakt is als nieuw. Voorgestelde schakelaar nagekeken, was gewoon gangbaar werkte goed. Ventiel ernaast ook. Heb ook even rechterventiel doorgemeten. Heb de ballen verstand van doormeten dus heb geduld met mij. Zonder stroom op apparaat gaf multimeter op 2000k, als ik pennen op de schakelaaruiteinde zet geeft de meter 002 aan. Als e pennen eraf zijn geeft mijn meter 1 aan, zet ik de pennen op elkaar krijg ik waarde nul. Heb het apparaat weer in elkaar gezet en laten draaien. Eerst spoelen ongeveer een kwartier, dan moet programma beginnen, hoor de circulatiepomp draaien, schakelaar van rechterventiel zoemt en lijkt zijn werk te doen maar er kmt geen water binnen om verder te gaan met het programma zelfs niet na vijf minuten wachten. Weet het nu ff niet meer, verdenk de printplaat maar zover als ik hem uit hem kunnen bouwen kon ik zien dat de triac's geen brandplekken vertonen. Heb de plaatselijke witgoedhandelaar maar gebeld om langs te komen. :oops:
 

Happymannl

  • #6
Plaatstelijke witgoedreparateur gebeld, en die dacht dat het wel eens de stuurmodule zou kunnen zijn. In afwachting van het onderdeel, en de prijs, toch maar zelf de module uitgebouwd. Zie aan de printplaat geen bijzonderheden, geen brandsporen of losgeraakte soldeerplekken. Het gaat hier om de stuurmodule AKO 546 381. Blijf het vreemd vinden dat kort programma wel draait en naar behoren werkt, en dat de lange programma`s na spoelen niet verder het programma afwerken. Na spoelen blijft de circulatiepomp draaien maar in de kuip staat geen water meer? Hoop dat iemand iets te binnen schiet, afwassen gaat een beetje vervelen :D
 

Happymannl

  • #7
Eindelijk lijkt het probleem opgelost. Volgens de plaatselijke witgoed man kon het toch niet aan de besturingsmodule liggen daar ik geen foutmelding kreeg in het display. Volgens hem kon het niet anders zijn dan het linker ventiel. Dit zogenaamde regenereerventiel besteld en geplaatst. Machine draaide maar niet helemaal lekker. Nu viel mij het volgende op aan mijn toevoer kraan. Deze kraan liep niet lekker door. Vaatwasser aangesloten op een gewone kraan zonder terugslag klep, machine liep gelijk perfect. Mijn conclusie was dus waarschijnlijk niet genoeg druk via de oude kraan. Nieuwe gehaald machine liep daarna vlekkeloos door de programma's heen. Alles lijkt nu opgelost gelukkig begon het afwassen spuigzat te worden.
:D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu