Schutting geplaatst maar beweegt bij wind

Bakko1

  • #1
Hallo iedereen.

Zaterdag is mijn nieuwe composiet schutting geplaatst. Ze hebben bij de palen cement gestort maar het blijkt dat dit geen sneldrogend cement is geweest. Als er wat wind staat zie ik de schutting heen en weer gaan. Ik ga er vanuit dat dit niet hoort en dat dit komt doordat ze geen snel drogend cement hebben gebruikt.

Er staat extreem veel wind en volgens mij is het niet echt mogelijk dat er totaal geen beweging in zit met dit weer maar hoeveel mag een schutting bewegen met deze wind ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een schutting moet juist iets bewegen in de wind anders. Zit er niet iets beweging in dan is hij kwetsbaarder bij harde wind.

En cement of snelcement gebruiken bij de palen is alleen maar nuttig bij de montage omdat de palen dan gelijk / snel vast staan en je gelijk verder kunt met de opbouw.

Voor stevigheid na de montage heeft het geen toegevoegde waarde. Een paal staat alleen stevig als deze diep genoeg in de grond zit en als de grond goed genoeg is aangestampt tegen de paal aan. Daarom staat een paal die in de grond is geslagen veel steviger dan een paal die in een geboord gat is gezet.
 

Bakko1

  • #3
Hoi Bert,

Maar horen de palen ook mee te bewegen ? Ik heb zojuist even gekeken en je kan ze ongeveer een centimeter bewegen.

Ze hebben een gaten gemaakt, de palen daar in gezet en vervolgens de palen een stuk in de grond geslagen. Daarna cement erbij gegooid en dicht gegooid. Volstaat dit ?

Ik heb de paal bij de muur later nog aan de muur bevestigd met een beugel want deze paal stond tegen de schutting van de buren aan te klappen.

Ik hoor graag wat je hiervan denkt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Uiteraard moeten de palen ook meebewegen anders knappen ze af als lucifershoutjes en de schuttingdeen zitten er bovendien aan vast. Je kan niet de palen muurvast in de grond plaatsen en de schuttingdelen met wat beweging hier op bevestigen.

Het gebruik van cement is in mijn ogen niet eens nodig en werkt kostenverhogend. Een paal in de grond slaan is minimaal net zo stevig.
 

Bakko1

  • #5
Klinkt logisch :)

Is het een probleem dat ik de paal bij de muur hebt vast gemaakt ? of is dat niet erg gezien het de enige is ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat geeft niet. De paal tegen de muur wordt vaker vast gemaakt aan de gevel, omdat je daar geen ruimte hebt om de paal goed in de grond te slaan / boren (door de muur, door de fundering die wat uitsteekt, enz.).
 

Bakko1

  • #7
Oke klinkt goed.

Zo te lezen hoef ik mij weinig zorgen te maken. Laatste vraag, is het erg dat de paal deels in een gat is gezet en vervolgens een stuk de grond ingeslagen is ? als de paal + - 90 centimeter in de grond geslagen zou zijn had dit steviger geweest nu zal het ongeveer een centimeter of 50 zijn en daar boven cement en zand/aarde.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Als je een paal in de grond slaat wordt de grond rondom de paal compacter en dan omsluit het de paal stevig.

Als je een gat boord dan moet je na het plaatsen van de paal het gat weer aanvullen met grond en verdichten, wat nooit zo compact wordt als met slaan van palen. Daarom zal dit ten koste gaan van de stevigheid. Pas na een jaar of langer zal de aangevulde grond rondom de paal genoeg verdicht zijn door de regen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Het werk is uitgevoerd door derden. Als je het niet eens bent met de uitvoering, dan terugkoppelen naar de aannemer / hovenier.
 

Bakko1

  • #10
Thx bert.

@Walker, ik ben niet ontevreden ik vraag me alleen af of dit zo hoort en daarom vraag ik onafhankelijk advies.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Ja, alleen is Klusidee bedoelt om zelf te klussen en niet om advies in te winnen over werk van anderen.
ER zijn al genoeg antwoorden gegeven waar je mee vooruit kunt.
Ik doe er een slotje op vanwege de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu