Schuin aflopende gipsmuur verlengen tot kozijn

Marko77k

  • #1
Hi,

ik heb een dakkapel laten plaatsen op mijn zolder en ben nu lekker bezig met e.e.a. afwerken. Een gipsen muur, die eerst aansloot op het schuine dak, dient verlengd te worden tot het kozijn en het plafond van de dakkapel. Nu vroeg ik mij af wat de beste methode zou zijn om dit aan te pakken.

De bestaande gipsen blokken zijn 64x50 cm, dat is best fors. Ik weet dat je een profiel op het kozijn en de grond moet plaatsen, waarna je de blokken in halfsteen verband kunt 'metselen'.
Omdat de bestaande blokken zo groot zijn zou ik liever een handzamer formaat hanteren, echter de 'sleuf' van de bestaande gipsblokken komt dan niet uit, maar dat kan ik er ook af zagen lijkt me?

Ik zat dus te denken om e.e.a. van de bestaande muur recht af te zagen en dan middels veerankers de kleinere blokken hierop laten aansluiten. Bij het aansluiten op het plafond en kozijn/vensterbank zo goed mogelijk aan sluiten en later dicht purren.

Hebben jullie betere/praktischere ideeën? Of is dit een solide plan?

Bijgaand ook een paar foto's van de situatie.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Wellicht is het nog een optie om tussen het ontbrekende gedeelte een regelwerk te maken.En gipsplaten hier vastschroeven en op andere plekken waar bestaande wand nog zit te verlijmen. Of alles wegslaan en nieuwe gips wand plaatsen. Breekwerk en afvoeren puin is even werk maar met eindafwerking heb je het een stuk makkelijker.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou de bestaande muur niet wegslopen als deze goed is. Je kan deze mooi inzagen op de maat van de nieuwe blokken. Geen veerankers, maar gewoon erop lijmen.
 

Marko77k

  • #4
De bestaande muur vertanden heb ik ook aan gedacht inderdaad, dat ziet er uit als een werkbare oplossing!

Veerankers zou ik dan puur en alleen gebruiken om wat extra stevigheid te maken voorzover dat met het inmetselen nog niet stevig genoeg is.

Dank voor de heldere tekening :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu