Schuifdeuren | underlayment platen

Nielssinke

  • #1
Beste Mensen,

Ik kan wel wat informatie, hulp en tips gebruiken bij mijn nieuwe project. Wij wilden graag schuifdeuren van multiplex platen. Sterker nog liefst in de fins vuren underlayment van hoogste kwaliteit. Deze zijn erg recht en hebben geen trek of spanning erin dat ze al krom staan bij aankoop.

Nu is de vraag dat we ze graag dikker willen hebben dan 18mm. Liefst 30mm. Weten jullie leveranciers die deze platen kunnen leveren(ik heb net een gevonden van 25mm en die ga ik morgen even bellen) maar wellicht nog dikker?

Verder vroeg ik me af wat er gebeurd als je twee multiplex platen aan elkaar verlijmd. Gaan deze altijd krom trekken ook al is de plaat die je lijmt kaarsrecht?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Dit kan geen nieuw topic zijn maar ik krijg het nergens echt gevonden maar zie wel diverse platen voorbij komen op bijvoorbeeld pinterest of google van schuifdeuren van multiplex.

Ik hoor graag van jullie.

Vriendelijke groet,

Niels Sinke
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat mij zo te binnen schiet. Loei zwaar je moet heel veel kracht zetten om dat gewicht in beweging te krijgen. Als het eenmaal rolt stopt het moeilijk.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Je kunt beter een hol frame maken, en bekleden met dunner multiplex. Dan nog zal het niet licht van gewicht worden.
 

Jakub Cech

  • #4
30mm dik (ik dacht dat dit 32mm is) is zeker wel te krijgen, nog wel dikker ook. Heel mooi zo'n plaat, maar wat Walker en Wgb al aan geven, deze platen zijn echt vreselijk zwaar. Maar het open en dicht doen is niet het enige probleem, wat dacht je van het schuifsysteem, kan dit dat gewicht aan? Ook aan lagere termijn denken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Op de verdieping in mijn huis heb ik zelfgemaakte deuren (83x231cm) van multiplex en MDF. Overal twee lagen 18mm op elkaar gelijmd. Eén deur is iets te krom geworden, omdat de schraagjes niet recht stonden :roll: Aardige beginnersfout (jaren geleden).

De multiplex deuren zijn nog prima te tillen, de MDF deuren niet echt. Ik moet de scharnieren nog deels vervangen door gekogellagerde.

Mijn badkamerdeur is ook van underlayment, maar wel dekkend geschilderd (nu nog alleen grondverf).

Wat groeven erin gefreesd maakt het een moderne deur. Dat ze iets krom zijn past wel bij het 100jr oude huis :mrgreen:

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Oh, en als schuifdeur heb ik één plaat 18mm multiplex gebruikt. Ik zou daar geen twee lagen doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu