Schilderen keuken wordt afgeraden

Jelle60

  • #1
Goedemorgen,
Ik zou graag advies willen hebben over het volgende. De folie van de keukenkastjes laat los en hieronder zit mooi glad MDF. Heb de schilder gevraagd of het MDF geschilderd kan worden. Ja, 1 x primerlaag en 2 x aflakken met een krasvaste lak. Een keukenrenovatie bedrijf die bij mij thuis is geweest, zegt dat ik van het verven spijt krijg, omdat door krimp er naadjes ontstaan in het verfwerk. Ik kan beter de deurtjes en frontjes vervangen door nieuwe. Wie heeft gelijk? En is verven wel mooi?
M.vr.gr.,

Jelle de Jong
 

Willem5

  • #2
Ik heb in onze vorige woning de deurtjes en laden vervangen door mdf fronten en geverfd en dat ging prima . Zoals de schilder al aangeeft 1 x primer en 2 x aflakken met een krasvaste lak , ik heb het gedaan met een rolletje waarmee ik een beetje sinasappelhuid kreeg .
Wat betreft het renovatiebedrijf : kant en klaar kunnen ze zelf leveren en dus wat aan verdienen en als je het zelf verft niet dus het advies is niet zo vreemd.
 

Jelle60

  • #3
Bedankt voor de reactie. Dat is het hem nou juist. Het keukenrenovatie bedrijf zegt nu juist dat de schilder er aan wil verdienen. En dat ik er spijt van zal krijgen. De vraag krijg ik door werking naadjes. Misschien niet meteen, maar op wat langere termijn.
 

Millew

  • #4
Als de frontjes onder de folie bestaan uit massief MDF, dan kunnen er geen naden ontstaan door werken van het MDF.
Er kunnen wel naden ontstaan als je niet overal eerst de folie afhaalt.
 

Roypost

  • #5
Mijn vrouw heeft altijd de keuken deuren zelf geverfd
met aceryl lak met een zachte lak rol
ze heeft eerst de gladde deuren op geschuurd met fijn schuur papier
tot de glans er af was
en mdf is nog makkelijker maar altijd een zacht rolletje gebruiken en de deuren tijdens hetverven plat neerleggen geen lopers
vr gr roy post
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Bij het verven dien je wel er op te letten dat de randen ook goed geverfd zijn.

Ik vermoed nl dat het normaal MDF is en niet de exterieur kwaliteit (daar moet je ook wel extra aandacht aan de randen besteden)
 

Ronnie1971

  • #7
Bij ons in de autospuiterij spuiten wij wel eens keukendeurtjes voor collega's.
Wat je doen moet is alle fineer verwijderen en de mdf een paar keer afnemen met thinner en zorgen dat er geen lijm resten op zitten
(niet schuren)
Dan 2 a 3 laagjes 2k grondverf er op spuiten,daarna afschuren met de schuurtol met korel P360 en P500 en dan een 2k autolak er op en je hebt nieuwe deurtjes en en een perfect resultaat

Groeten Ronnie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu