Schakelaar op afzuiging installeren

Alibaba

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb 2de hands een afzuiging/ventilatie gekocht omdat ik graag minder rook in mijn woonkamer wil hebben, maar helaas ontbreekt de schakelaar.

De verkoper vertelde mij iets van 2 snelheden en een trekschakelaar :?: . Wat ik zoek is dus een schakelaar met 0-1-2 ( en 3?) , maar ik kan de juiste niet vinden of ze zijn hartstikke duur. Online zie ik weer niet voldoende over de aansluiting. Er plakt wel een mooi schema op het apparaat, maar zonder praktijk voorbeeld helpt me dat niet want ben geen elektricien ;)). Ik zet het wel erbij.

Er zijn 4 kabels: blauw, rood, zwart en wit. Aan de motor zelf zie ik nog een heel kort afgeknipt aarde kabel. I.v.m. veiligheid wil ik die wel ook graag aansluiten (of niet nodig?)

Mijn vragen zijn dus:
- Welke schakelaar heb ik nodig en waar vind ik de passende (en betaalbare) schakelaar
- Welke kabel is voor welke stand/ aansluiting schakelaar. Misschien een voorbeeld beeld :) ???

De aansluiting aan de stroom is het volgende. Voorlopig wil ik de schakelaar gewoon tussen ventilatie en stekker aansluiten. Later misschien dan ook op de muur. Ik heb opbouw stopcontacten waarvan ik eentje zou kunnen vervangen of waarvan ik de stroom voor de schakelaar kan halen, maar dat kan later wel.

Het Apparaat zelf wil ik in een kleine klapraam plaatsen die ik boven de balkon deur heb. Dus de raam omhoog of eruit, Dikke plaat plaatsen en de ventilatie van de binnenkant erop schroeven, kast omheen en roosters van allebei kanten. Suggesties zijn natuurlijk van harte welcome.

Ik ben benieuwd naar jullie advies en toelichting. Graag zo eenvoudig als mogelijk houden want ben geen elektricien he :D Wel ben ik een handig vrouwtje die zonder moeite een stopcontact kan installeren en apparaten kan aansluiten dus ga ik ervan uit dat met een goed advies van jullie ook dit probleem kan oplossen.

Alvast bedankt voor jullie berichten.

Groeten
Alexandra



 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Foto verkleind, foto's plaatsen graag via klusidee en niet via whats app.
 

Alibaba

  • #3
Beste Jan,

De foto's zijn via web.whatsapp op mijn computer en vanaf de de computer bij het bericht geüpload. In het upload pop-up was vermeld dat te grote foto's automatisch verkleint worden, maar dat werkte niet. Ik heb het een paar keren geprobeerd ze aan te passen. Ik probeer het straks nog even op een ander manier.

Heb je wel ook een advies voor mijn probleem?
Groeten
Ali
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb helaas geen oplossing voor u, dat laat ik aan de vakmensen over.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Rood,wit,blauw zijn de toerenselectie draden
Zwart is de nul.
 

Alibaba

  • #6
Hey @ The headhunter

Ahhhh 3 toeren = 3-standen schakelaar met 0-1-2-3
toch?! :D
Hoezo is bij deze niet blauw de null?
Weet je toevallig waar goedkoop te verkrijgen?
 

Alibaba

  • #7
Nu snap ik ook het schema : zwart = 0
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu