Rucon MVS-7/14 met lawaai

B17

  • #1
Hallo,
Wij wonen reeds 15 jaar in onze woning en daar hangt vanaf het begin een Rucon MVS-7/14 ventilatiesysteem. Nu begint het apparaat toch wel redelijk veel lawaai te produceren, ondanks dat we het apparaat bijna ieder jaar schoonmaken. Is het na 15 jaar aan vervanging toe en zo ja waar kan ik nog een los motoronderdeel bestellen? Een geheel nieuw systeem lijkt mij niet nodig, de behuizing is nog prima. Wie weet raad..

B17 :(
 

Xr8

  • #2
Misschien is er een binnenwerk te krijgen, tegenwoordig hebben ze gelijkstroom motoren erin deze zijn zuiniger en stiller.

Als het niet lukt dan zal het wel een geheel nieuwe worden.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
2 nieuwe SKF 608 ZZ lagers erin zeten en het probleem is dan meestal opgelost.

De kosten zijn te verwaarlozen, als de moter nog goed draaid op alle snelheden.

Aan de kant waar de motor vast geschroefd zit aan de beplating, zit in het midden een rond plaatje daar achter zitten borgveer, hulpveren en lagers.

Vr Gr en succes ermee
 

Ronald42

  • #4
Mocht u dit niet kunnen of willen doen dan kan de motor vervangen worden door een MVS6/14 ook bijbehorende condensatoren vervangen. Mocht u niet kunnen vinden waar u deze kunt krijgen stuur dan even een Privé bericht.
 

B17

  • #5
Ok dan zal ik eens op jacht naar deze lagers, ik heb de motor er al eens afgeschroefd, maar niet uitelkaar gehaald, ik hoop dat deze klus mee valt, moet ik nog ergens rekening mee houden en heb ik speciaal gereedschap nodig...?

B17 :roll:
 

B17

  • #6
Heb het motortje uitelkaar en zie de lagers zitten. een lager zit nog vast op de as, vrij diep in de behuizing, krijg ik moeilijk vat op. Hoe krijg ik deze lager verwijderd zonder al teveel te beschadigen....?

B17 :(
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Met een kleine poelietrekker, wat ik wel eens gebruik is de steel van een bacho sleutel.
Het gat van de sleutel aan de zijkant onder het lager en dan de bek omhoog duwen, het beste gaat het met twee bacho sleutels.

Het begint dan met erg schuin staande sleutels en naarmate het lager omhoog komt staan, staan de sleutels steeds platter.

Vr Gr
 

B17

  • #8
Ok prima gelukt met de poulietrekker van de buurman. Beide lagers verwijderd, heb nieuwe besteld, daar is het wachten op. allen Bedankt voor de informatie in het bijzonder Cvolieboy.

B17 :D
 

B17

  • #9
Het euvel is verholpen. Beide lagers vandaag geplaatst, en de motor is weer muisstil, nogmaals Dank.

B17 :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu