Rookgasafvoer geiser

Daeiron

  • #1
Hallo,

Ik wil een Cointra COB10 aansluiten (zonder waakvlam).

Maar nu hoor ik een hoop verschillende verhalen van verschillende mensen en bedrijven. Wat voor rookgasafvoer moet ik aansluiten? De pijp moet recht omhoog gaan en dan door een dak met houten liggers (met PIR isolatie) en EPDM.

De een zegt dat een dunwandig aluminium pijp prima volstaat (op de site van Cointra, de leverancier, worden zelfs ook dunwandige dakdoorvoeren aangeboden). De ander vertelt me dat een dubbelwandige pijp verplicht is. Verder zegt de een dat de mannelijke kant IN de geiseruitgang moet en de ander zegt dat de vrouwelijke kant OM de geiseruitgang heen moet.
De handleiding van de geiser laat op dit punt ook te wensen over.

De diameter van de afvoer is overigens 110mm (de mannelijke kant van een 110mm alu pijp past er precies in).

Graag jullie advies.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Niet gehinderd door enige kennis menen wij alles maar aan te kunnen en mogen sluiten.

U mag dit toestel niet zelf installeren.
U heeft niet de kennis en middelen om juiste veilig installatie te doen, vergisu niet.Bij verkeerde montage is het een sluipmoordenaar.Alleen een gastechemisch installateur mag dit toestel plaatsen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
We gaan beginnen, het toestel is een B11 toestel dat wil zeggen een open toestel. Te eerste zou ik u wilen adviseren een gesloten toestel aan te schaffen en geen open toestel meer te plaatsen er zijn tal van gesloten geisers verkrijgbaar. Maar deze zijn iets duurder.

Uw toestel dient uit te monden in gebied 1 dit is een gebied gelegen een halve meter boven de nok van het dak.

Daar wij vanuit hier niet kunnen zien of er nog overige hogere gebouwen aanwezig zijn is dit nu niet te zeggen of dit in uw geval kan te ja of te nee, dan is er toch iets meer info en foto materiaal nodig.

En wie gaat het toestel af en in regelen de gasleiding afpersen? Uzelf?

Gezien het aantal CO ongelukken is een open toestel mijn inziens een op het op zijn boers te zeggen een HELE LOMPE EN ONVERANTWOORDE KEUZE!

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu