Rolluiken: afdichten en nieuwe verflaag

Gobeko

  • #1
Dag allen,

Ik wil binnenkort de ombouw vd rolluik een opfrisbeurt geven.
Dus schoonmaken, schuren, ontvetten, primer en aflakken.
Als laatste wil ik het aan de boven- en zijkant afkitten.

- Hoe weet ik of het materiaal ferro of non ferro is ivm de keuze vd primer en de lak?
- In een andere topic heb ik gelezen dat het niet aan te raden is om de lamellen mee te lakken. Heeft iemand ervaring hiermee?
- Voor het afdichten denk ik aan transparante kit (polymax) of is het handiger om compriband/ aquaband achtige tape te gebruiken? Of juist helemaal wat anders?

Bij voorbaat dank voor het meedenken!!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ferro of non ferro stel je vast met een magneetje.
 

Gobeko

  • #3
Waarschijnlijk non ferro.. magneet reageert er niet op..en voor betreft de afdichting.. is kit de beste optie?
 

Gobeko

  • #4
Ik heb de delen na primeren in de eerste laklaag.. tussen de rolluikkast en de muur is een kier.. heb het idee dat het aan 1 kant minder goed vastzit..

- hoe zit de rolluikkast precies vast.. je ziet haast niet waar en hoe het is bevestigd? Moeten de lamellen eruit om daar bij te komen?
- wat raad je aan om de bovenkant en de zijkant af te dichten? Compriband? Aquaband? Kit? Anders?
 

Gobeko

  • #5


Deze hoeken heb ik eerder gekit, maar zou een duurzamere oplossing willen.. bestaan hier hoekprofielen voor? Een andere oplossing?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
De rolluikkast staat op de geleiders. Omhoogschuiven om deze eraf te pakken.
 

Lehciam

  • #7
Gobeko schreef:


Deze hoeken heb ik eerder gekit, maar zou een duurzamere oplossing willen.. bestaan hier hoekprofielen voor? Een andere oplossing?
Er bestaan zogenaamde hoeklijnen, als dat is waar je op doelt. In jou geval volstaat een hoeklijn 20 x 40 mm. Nadeel hiervan is wel dat je het in dezelfde kleur moet kunnen krijgen. Als de kleur van de rolluikgeleider geen standaard kleur is kan dat een duur geintje worden.
Is het wel een standaardkleur of vind je het geen probleem als het een andere kleur is, dan kun je e.v.t. bij een plaatselijk zonweringsbedrijf aankloppen en vragen of zij een afvalstukje voor je hebben van een paar centimeters.

Een aluminium strip met een breedte van 38-40 mm. voldoet ook al, deze kan je gewoon aan de binnenkant van de geleider kitten en in tegenstelling tot een hoeklijn heb je geen zaagwerk ter plaatse van de banduitloop van het rolluik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu