Rolluik - Hoe krijg ik de as los/eruit?

EMSnijders

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Allereerst de beste wensen voor 2019!

Ik wilde zelf mijn rolluiken gaan voorzien van een buismotor, maar ik loop stuk op de as. Ik heb geen idee hoe ik de as los/er tussen uit krijg.

Hier wat foto's hoe het er uit ziet:



De popnagel aan de asprop-kant is inmiddels al uitgeboord, maar hier kom ik niet heel veel verder mee. Ik begin ondertussen een beetje bang te worden dat ik de as pas los krijg als ik eerst de rolluiken aan de zijkant doe, maar dat zal toch zeker niet?

Er zit wel wat speling op de as, maar nergens lijk ik genoeg speling te creëren om de as er tussen uit te wippen. Ik heb zelfs voorzichting geprobeerd om met een klauwhamer de as er uit te wippen, maar omdat ik niets wil beschadigen durfde ik niet al te veel kracht er op te zetten. Ik heb ook al gehoord dat je soms de asprop in de as kunt duwen als de popnagel(s) is uitgeboord, maar deze asprop heeft ook een opstaand randje wat dit tegen houdt.

Wie heeft de gouden tip, want ik wordt er moedeloos van!

Alvast bedankt!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Svp de foto's hier op de site plaatsen en niet alleen een link.
 

EMSnijders

  • #3
Hoi Rola,

Ik heb de post aangepast!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Je kan door de gaatjes in de as zien hoever de prop erin zit. Zoveel speling heb je niet, dus eerste de as van het buitenste rolluik demonteren, daarvoor moet zeer waarschijnlijk het kopschot eraf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu